Печериці фаршировані горіхами
Універсальний грибний рецепт, бо підходить як до пісного меню, так і для святкового столу, лише майонез можна замінити на звичайний. Печериці в парі з горіхами – створюють досить калорійне ситне поєднання. Тож у дні, коли не хочеться (читай – не можна) їсти м’яса – цей рецепт на вагу золота. Смакують як з легким гарніром, так і самостійно. Головне – вдало спеції підібрати.
Інгредієнти для фаршированих печериць
10-12 великих печериць
1 цибулина
0,5 склянки ядер волоських горіхів
сіль, перець, майонез (пісний) до смаку
олія (соняшникова чи оливкова) для смаження.
Спробуйте ще приготувати пісні печериці фаршировані рисом.
Як приготувати печериці з цибулею та горіхами
- Печериці необхідно помити, відрізати ніжки і дрібно їх посікти.
- Цибулю дрібно порізати і підсмажити на пательні в невеликій кількості олії. Додати дрібно посічені ніжки печериць і смажити до готовності.
- Волоські горіхи посікти ножем або змолоти у блендері.
- Змішати підсмажені ніжки печериць та цибулю з горіхами. Нафарширувати цією сумішшю шапочки грибів.
- Викласти грибочки на змащене олією деко, на кожну шапочку покласти по 0,5 ч. ложки майонезу.
- Розігріти духовку до 180 градусів, поставити грибочки і запікати 15-20 хв., до золотистого кольору.
- Подавати фаршировані печериці теплими або холодними, посипавши дрібно посіченою свіжою зеленню.
Рекомендуємо також рецепт швидких маринованих печериць.
Вам сподобався рецепт печериць, фаршированих горіхами? Полюбляєте грибні страви і готуєте їх у різноманітних варіаціях? Напишіть про це в коментарях.