Листковий пиріг із сирно-щавлевою начинкою
Загалом тісто до цього пирога може бути будь-яким – від пісочного до дріжджового. Але головне у ньому – кисленька начинка. Обов’язково випробуйте цей рецепт. А щоб швидше і легше було готувати, тісто візьміть готове – листкове.
Інгредієнти до пирога із щавелем
0,5 кг листкового тіста
300 г свіжого щавлю
300 г бринзи
50 г вершкового масла
сіль, перець.
Як приготувати сирно-щавлевий пиріг
- Щавель перебрати, видалити грубі корінці, дрібно порізати.
- Високу форму вистелити пергаментом для випікання.
- Покласти половину розкачаного і підігнаного під форму листкового тіста.
- Викласти половину порізаного щавлю, порізану кубиками бринзу, посолити, поперчити. Висипати решту щавлю. Зверху рівномірно розкласти вершкове масло, порізане на шматочки. Знову посолити і поперчити.
- Закрити пиріг другою половиною тіста. Змастити збитим яйцем або молоком. Зробити невеличкі отвори виделкою або зубочисткою.
- Поставити у розігріту до 180 градусів духовку і випікати до зарум’янення верхнього коржа.
Рекомендуємо також приготувати чебуреки з черемшею.