18.05.2015

Листковий пиріг із сирно-щавлевою начинкою

Загалом тісто до цього пирога може бути будь-яким – від пісочного до дріжджового. Але головне у ньому – кисленька начинка. Обов’язково випробуйте цей рецепт. А щоб швидше і легше було готувати, тісто візьміть готове – листкове.

Інгредієнти до пирога із щавелем

Як приготувати сирно-щавлевий пиріг

  • Щавель перебрати, видалити грубі корінці, дрібно порізати.
  • Високу форму вистелити пергаментом для випікання.
  • Покласти половину розкачаного і підігнаного під форму листкового тіста.
  • Викласти половину порізаного щавлю, порізану кубиками бринзу, посолити, поперчити. Висипати решту щавлю. Зверху рівномірно розкласти вершкове масло, порізане на шматочки. Знову посолити і поперчити.
  • Закрити пиріг другою половиною тіста. Змастити збитим яйцем або молоком. Зробити невеличкі отвори виделкою або зубочисткою.
  • Поставити у розігріту до 180 градусів духовку і випікати до зарум’янення верхнього коржа.

Рекомендуємо також приготувати чебуреки з черемшею.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.