Варення з персиків дольками або персиковий джем з апельсином

Проста консервація персикового варення-желе з апельсинами та лимонами на зиму. Ми розповімо, як легко закривати джем з персиків або нектаринок дольками. Взимку, відкривши баночку запашного персикового варення-желе з додаванням цитрусових, одразу перенесетеся у тропічне літо.

А приготувати таку консервацію зовсім нескладно: усього лише два рази проварити по 5 хвилин і одразу ж закрити в банки. Зберігайте ароматний рецепт літа!

Персиково апельсиново лимонний джем

Інгредієнти для консервації джему

  • 2 кг персиків без кісточок

  • 1 лимон

  • 1 апельсин

  • 3 кг цукру.

Спробуйте ще приготувати персиковий пиріг.

Приготування закрутки з персиком

  • Лимон та апельсин залити окропом і залишити на 30 хвилин.
  • Персики ретельно вимити, видалити кісточки.
  • Дістати з води лимон та апельсин, порізати зі шкіркою на шматочки, також видалити всі кісточки.
  • Підготовлені персики, апельсин та лимон перекрутити у м’ясорубці або змолоти у блендері.
  • Додати половину цукру (1,5 кг), перемішати, поставити на маленький вогонь, довести до кипіння і поварити 5 хвилин. Відставити у прохолодне місце на добу.
  • Через добу додати другу половину цукру і знову варити 5 хвилин.
  • Гарячим розлити у стерилізовані банки банках і закрутити стерилізованими кришками.
  • Перевернути догори дном і залишити так до повного вистигання.

Щоб рецепт став більш незвичним та цікавим, можете додати пів стакана грецьких або будь-яких інших горіхів до маси. Повірте, ви будете в захваті. Адже сама палітра цих фруктів  — один суцільний мікс вітамінів. А як воно смакуватиме у вигляді начинок для пиріжків чи тістечок.

Пропонуємо ще один смачний рецепт консервованих персиків шматочками на зиму, щоб відчути всю палітру смаку.

Як закривати персикове варення дольками

Джем з персиків дольками має зовсім іншу консистенцію, такі солодощі можна їсти як звичайний десерт, або додавати до морозива чи використовувати в якості начинки для тортів. Плюс, така закрутка готується дуже швидко, а взимку матимете можливість відчути аромат літа.

Інгредієнти для варення

  • 2 кг. персиків

  • 1,5 кг. цукру

  • сік половини лимона

Рекомендуємо також рецепт апельсинового варення в хлібопічці. 

Приготування персикового варення дольками

  • Персики миємо та нарізаємо дольками
  • Засипаємо частиною цукру і вижимаєм лимон. Накриваємо і залишаємо на пару годин, щоб пустили сік.
  • Потім сік виливаємо в іншу ємкість і додамо решту цукру.
  • Доводим до кипіння постійно помішуючи. Ще варим кілька хвилин і вимикаєм
  • Гарячим сиропом заливаємо фрукти і варим ще 5 хвилин. Даємо настоятись декілька годин, і знову ставим на вогонь ( не помішуючи). Варим до готовності.
  • Розливаємо по стерильних банках та закриваємо.

Головне обирайте лише недостиглі сорти фрукту, щоб вся маса не перетворилась в повидло, Можна спокійно обирати нектарини, смак не відрізнятиметься. Шкірку бажано зняти, інакше ваш десерт не матиме належного вигляду. Лимон потрібен не лише для того, щоб джем був трішки з кислинкою, а тому, щоб після приготування воно не зацукрилося.

Якщо вам сподобався рецепт варення з персиків та цитрусових, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора