25.08.2016

Персикове варення-желе з апельсином та лимоном

Улітку, відкривши баночку персикового варення з додаванням цитрусових, одразу перенесетеся у тропічне літо. А приготувати його зовсім нескладно: усього лише два рази проварити по 5 хвилин і одразу ж закрити в банки. Зберігайте ароматний рецепт літа!

Інгредієнти

  • 2 кг персиків без кісточок

  • 1 лимон

  • 1 апельсин

  • 3 кг цукру.

Спробуйте ще приготувати персиковий пиріг.

Приготування

  • Лимон та апельсин залити окропом і залишити на 30 хвилин.
  • Персики ретельно вимити, видалити кісточки.
  • Дістати з води лимон та апельсин, порізати зі шкіркою на шматочки, також видалити всі кісточки.
  • Підготовлені персики, апельсин та лимон перекрутити у м’ясорубці або змолоти у блендері.
  • Додати половину цукру (1,5 кг), перемішати, поставити на маленький вогонь, довести до кипіння і поварити 5 хвилин. Відставити у прохолодне місце на добу.
  • Через добу додати другу половину цукру і знову варити 5 хвилин.
  • Гарячим розлити у стерилізовані банки банках і закрутити стерилізованими кришками.
  • Перевернути догори дном і залишити так до повного вистигання.

Рекомендуємо також рецепт апельсинового варення в хлібопічці. 

Якщо вам сподобався рецепт варення з персиків та цитрусових, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.