Варення з персиків дольками або персиковий джем з апельсином
Проста консервація персикового варення-желе з апельсинами та лимонами на зиму. Ми розповімо, як легко закривати джем з персиків або нектаринок дольками. Взимку, відкривши баночку запашного персикового варення-желе з додаванням цитрусових, одразу перенесетеся у тропічне літо.
А приготувати таку консервацію зовсім нескладно: усього лише два рази проварити по 5 хвилин і одразу ж закрити в банки. Зберігайте ароматний рецепт літа!
Персиково апельсиново лимонний джем
Спробуйте ще приготувати персиковий пиріг.
Приготування закрутки з персиком
- Лимон та апельсин залити окропом і залишити на 30 хвилин.
- Персики ретельно вимити, видалити кісточки.
- Дістати з води лимон та апельсин, порізати зі шкіркою на шматочки, також видалити всі кісточки.
- Підготовлені персики, апельсин та лимон перекрутити у м’ясорубці або змолоти у блендері.
- Додати половину цукру (1,5 кг), перемішати, поставити на маленький вогонь, довести до кипіння і поварити 5 хвилин. Відставити у прохолодне місце на добу.
- Через добу додати другу половину цукру і знову варити 5 хвилин.
- Гарячим розлити у стерилізовані банки банках і закрутити стерилізованими кришками.
- Перевернути догори дном і залишити так до повного вистигання.
Щоб рецепт став більш незвичним та цікавим, можете додати пів стакана грецьких або будь-яких інших горіхів до маси. Повірте, ви будете в захваті. Адже сама палітра цих фруктів — один суцільний мікс вітамінів. А як воно смакуватиме у вигляді начинок для пиріжків чи тістечок.
Пропонуємо ще один смачний рецепт консервованих персиків шматочками на зиму, щоб відчути всю палітру смаку.
Як закривати персикове варення дольками
Джем з персиків дольками має зовсім іншу консистенцію, такі солодощі можна їсти як звичайний десерт, або додавати до морозива чи використовувати в якості начинки для тортів. Плюс, така закрутка готується дуже швидко, а взимку матимете можливість відчути аромат літа.
Рекомендуємо також рецепт апельсинового варення в хлібопічці.
Приготування персикового варення дольками
- Персики миємо та нарізаємо дольками
- Засипаємо частиною цукру і вижимаєм лимон. Накриваємо і залишаємо на пару годин, щоб пустили сік.
- Потім сік виливаємо в іншу ємкість і додамо решту цукру.
- Доводим до кипіння постійно помішуючи. Ще варим кілька хвилин і вимикаєм
- Гарячим сиропом заливаємо фрукти і варим ще 5 хвилин. Даємо настоятись декілька годин, і знову ставим на вогонь ( не помішуючи). Варим до готовності.
- Розливаємо по стерильних банках та закриваємо.
Головне обирайте лише недостиглі сорти фрукту, щоб вся маса не перетворилась в повидло, Можна спокійно обирати нектарини, смак не відрізнятиметься. Шкірку бажано зняти, інакше ваш десерт не матиме належного вигляду. Лимон потрібен не лише для того, щоб джем був трішки з кислинкою, а тому, щоб після приготування воно не зацукрилося.
Якщо вам сподобався рецепт варення з персиків та цитрусових, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.