Пісний кучерявець з повидлом та кокосовою стружкою

Чудовий, простий і невибагливий рецепт смачної випічки з повидлом та кокосовою стружкою. Кучерявці споконвіку пекли наші бабусі, рецептів їх безліч, у кожної родини – свій. Однак майже всі вони мають у своєму складі вершкове масло або маргарин. Ми ж спечемо пісний пляцок – на соняшниковій олії. Повірте, смак і консистенція цього коржика вас приємно здивують і потішать. Адже під час посту ще більше тягне на солоденьке.

Інгредієнти для кучерявця

  • 2/3 склянки кокосової стружки

  • 2/3 склянки варення

  • 1/2 склянки цукру

  • 2 скл. борошна

  • 100 мл води

  • 100 мл соняшникової олії

  • 1 ч. ложка розпушувача для тіста

  • цукрова пудра для посипання

  • ванілін, сіль на кінчику ножа.

Спробуйте ще приготувати пісне помаранчеве печиво на томатному соку.

Як приготувати пісний кучерявець

  • Змішати сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, цукор, ваніль, сіль та кокосову стружку. Влити олію, воду, ретельно вимішати, замісити руками м’яке тісто.
  • Розділити на 2 рівні частини – 2/3 і 1/3, меншу покласти в морозильник на 30 хв.
  • Більшу частину розкачати і викласти на квадратне чи прямокутне деко (приблизно 25х30 см). Викласти повидло, розрівняти.
  • Дістати з морозилки другу частину тіста, рівномірно потерти на грубій тертці на шар повидла.
  • Розігріти духовку до 180 градусів. Поставити пиріг і запікати 20-25 хв. Не перетримайте, інакше корж вийде дуже твердим.
  • Дістати з духовки, охолодити, порізати і подавати до чаю чи кави.
  • Порада від ЇСТИ: якщо повидло чи варення рідкувате, додайте до нього 1 ч. ложку крохмалю і вимішайте, а тоді намастіть на тісто – при випіканні воно загустіє і не потече.

Рекомендуємо також рецепт пісного кексу з вишнями.

Вам сподобався рецепт пісного кучерявця з повидлом та кокосовою стружкою? Ваша бабуся пече подібний, але додає якийсь секретний компонент, що робить цей пиріжок шедевром? Папишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора