Паска з курагою та родзинками
Щоб приготувати смачну й гарну паску, важливо дотримуватись рецепту й традицій випікання цього великоднього хліба. Пропонуємо рецепт дуже смачної й простої у приготуванні паски. Зі вказаного переліку продуктів виходить три паски по 900 грамів кожна.
Ingredients
- Інгредієнти для тіста
4 яйця
600 мілілітрів молока
200 грамів вершкового масла
100 грамів свіжих дріжджів
400 грамів цукру
1,5 кілограма борошна
1 чайна ложка солі
родзинка, курага
- Інгредієнти для глазурі
1 білок
200 грамів цукрової пудри
1 чайна ложка лимонного соку
Радимо також переглянути 7 рецептів великодніх пасок, які вдаються завжди
Directions
- Приготування тіста
- Свіжі дріжджі розводимо в склянці теплого молока із трьома столовими ложками цукру. Чекаємо, поки дріжджі дадуть шапочку.
- Додаємо в дріжджі решту молока, розтоплене вершкове масло, цукор, яйця і сіль. Перемішуємо до однорідності.
- Поступово всипаємо 1,3 кілограма борошна, вимішуємо однорідне тісто. Борошно потрібно сипати поступово, стежити за консистенцією тіста ‒ воно не має бути занадто густим.
- Накриваємо ємність з тістом кришкою і ставимо в тепле місце підходити, поки тісто не збільшиться в об’ємі вдвічі.
- На чистий стіл насипаємо 200 грамів борошна, викладаємо тісто, вимішуємо, додаємо ізюм і порізану курагу, знову вимішуємо.
- Ділимо тісто на частини відповідно до кількості форм. Можна пекти паску у застеленій фольгою каструльці. Кладемо тісто у форми, заповнюючи їх трохи більше, ніж наполовину.
- Тісто для паски має підійти також формах, для цього ставимо його в тепле місце на 20-30 хвилин. Коли паски підійшли, змащуємо їх жовтком і ставимо випікатися при 190 градусах.
- Час випічки залежить від розмірів пасок ‒ якщо з отриманого тіста ви сформували 2 паски, то вони будуть пектися близько 1 години й 20 хвилин. Готовність треба перевіряти дерев’яною паличкою: простромити нею виріб, якщо паличка залишилась сухою ‒ паска готова.
- Приготування глазурі
- Білок збиваємо з цукровою пудрою. Потім додаємо лимонний сік й знову збиваємо. Має вийти густа глазур, придатна також для написів.
5 рецептів глазурі для прикрашання паски.