03.05.2015

Оладки на дріжджах | Як приготувати пісні оладки | Рецепт на воді

Вашій увазі легкий рецепт пишних оладок на сухих дріжджах. Я розповім як приготувати смачні оладки на воді до посту швидко. Інгрідієнти які вам знадобляться, простіше простого: борошно, вода, дріжджі, сіль, цукор та олія.

Випробуйте цей рецепт та потіште рідних смачними дріжджовими оладками. Пишні та ароматні, ну як їх не скуштувати? Взявши цей рецепт за основу, можна готувати щоразу інакші пляцки —з різними ягідними, фруктовими та солоними начинками. Готується швидко, доступно, проте як смачно, а за рахунок різноманітних начинок, такий смаколик вам точно не набридне.

Як готувати пісні оладки

Приготувати щось смачненьке з мінімальної кількості продуктів швидко? Запросто, за нашим рецептом оладки вийдуть високими та пухкими, адже готуватимуться не на соді, після приготування якої може лишитись не дуже приємний аромат та присмак, а на сухих дріжджах. За таким рецептом ви можете балувати свою родину хоч щодня, не витрачаючи багато часу. А для неймовірного аромату додайте в готове тісто ванільного цукру та подавайте з фруктовим джемом чи сметаною.

Інгредієнти для пісних пляцків

  • 2 скл. борошна

  • 300 мл води

  • 1 ч. ложка сухих дріжджів

  • 1/2 ч. ложки солі

  • 2–4 ст. ложки цукру

  • соняшникова олія для смаження

Рекомендуємо також рецепт оладок з капустою.

Рецепт Приготування на воді

  • Змішати продукти у тій почерговості, в якій вони написані.
  • Накрити і поставити в тепле місце на годину. Тісто не перемішувати!
  • Розігріти сковороду, налити трохи олії, нагріти.
  • Смажити на середньому вогні з двох боків під кришкою.
  • Подавати з медом, варенням або, посипавши, цукровою пудрою.

Борошно краще просіяти, щоб не було ніяких грудочок. Тісто має бути густим як сметана, але не забитим. Обов’язково,щоб тісто не прилипало до ложки, мочіть її в холодній воді перед викладанням млинців на сковорідку. Після обжарки викладаємо їх на паперові рушнички, після того як вбереться зайва олія, викладайте на тарілку, проте не один на одний, щоб вони не втратили форму і не впали.

Такі панкейки залишуться свіжими та м’якими навіть на наступний день. Дивіть за кількістю рослинної олії, її має бути вміру, якщо її буде забагато, оладки вийдуть надто жирними, а якщо навпаки, то пригорять і будуть виглядати не дуже апетитно.

Якщо не хочете “пустого” десерту, тоді, викладіть готову масу на сковорідку, і помістіть наверх вашу начинку та накрийте її ще тонким шаром тіста. Щоб ваші смаколики пропеклися з середини і не підгоріли, готуйте їх на середньому вогні, можете накрити кришкою(так вони піднімуться ще більше). За бажанням посипте готові млинці цукровою пудрою. Такі ласощі відмінно підійдуть як до сніданку з чашечкою ароматної кави, так і на обід дітям у школу.

Спробуйте також приготувати рибні млинці.

Якщо вам сподобався рецепт пісних пишних оладок з дріжджового тіста, напишіть про це у коментарях та вкажіть, які ще рецепти оладок ви хотіли б уміти готувати.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.