27.10.2015

Морквяні оладки на кефірі

Рецепт для швидкого перекусу – на сніданок чи вечерю. Ці помаранчеві оладки прикрасять будь-який стіл. Адже вони дарують не лише сонячний вигляд, а й неабияку користь. Тож якщо маєте вдома малого вереду, якого неможливо нагодувати свіжою морквою, мерщій колотіть оладки – уплітатиме за дві щоки!

Інгредієнти для морквяних оладок

  • 0,5 кг моркви

  • 1 склянка кефіру або кислого молока

  • 2 яйця

  • 3 столові ложки цукру

  • 1 склянка борошна

  • щіпка солі

  • 0,5 ч. ложки соди

  • олія для смаження

Рекомендуємо також рецепт бананових оладок.

Як приготувати оладки з морквою на кефірі

  • Моркву помити, почистити, натерти на дрібній тертці (як на деруни).
  • Додати яйця, цукор та щіпку солі. Перемішати, щоб сіль і цукор розчинилися.
  • Влити кефір, всипати соду.
  • Поступово в рідку масу додавати по ложці борошно, щоразу добре вимішуючи. Має вийти тісто консистенції домашньої сметани.
  • Розігріти пательню, влити кілька столових ложок олії.
  • Столовою ложкою викладати оладки.
  • Підсмажити з обох боків до зарум’янення.
  • Подавати до столу зі сметаною, медом або згущеним молоком.

Спробуйте також приготувати панкейки (американські оладки).

Якщо вам сподобався рецепт солодких морквяних оладок на кефірі, порекомендуйте його друзям у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.