Манник у мікрохвильовці
Рецепт швидкої, майже миттєвої випічки. Мінімум брудного посуду, максимум задоволення від споживання. Єдиний несуттєвий мінус – випічка не зарум’янюється, а залишається білою. Замішувати і пекти тісто можна в одній посудині. Консистенція цього пиріжка нагадує суфле – волога, пориста. Поки манник теплий, він настільки ніжний, що його можна полити варенням чи сиропом і їсти ложечкою. Коли ж вистигає – розрізати і перемазати будь-яким кремом.
Інгредієнти для манника
0,5 скл. манної крупи
0,5 скл. кефіру або кислого молока
50 г вершкового масла
0,5 скл. цукру
1 яйце
1 ч. ложка розпушувача для тіста
0,5 скл. борошна
щіпка ванільного цукру
Радимо ще приготувати шоколадний манник з халвою.
Як приготувати манник в мікрохвильовій печі
- Манку залити кефіром, перемішати і дати постояти 20 хвилин, щоб набухла.
- У посуді для мікрохвильової печі розтопити вершкове масло.
- Всипати цукор, перемішати до однорідної маси, остудити.
- Вбити яйце, додати манну крупу з кефіром. Добре розмішати.
- Всипати просіяне борошно з розпушувачем.
- Тіста має бути не більше ніж на 2/3 посудини.
- Поставити посудину з тістом в мікрохвильовку.
- Встановити потужність 600 Вт, час 6 хвилин.
- Після звукового сигналу не виймати манник з мікрохвильовки протягом 2 хв.
- Готовий пляцок дістати, перевернути на тарілку.
- Можна відразу споживати або ж дочекатися, поки схолоне, розрізати поперек на дві частини і перемазати варенням або будь-яким кремом.
Рекомендуємо також рецепт манника на кефірі з родзинками.
Якщо вам посмакував рецепт манника в мікрохвильовці, прокоментуйте його на сайті Їсти та поширте у соціальних мережах серед друзів.