19.04.2017

Рецепт круасанів з листкового дріжджового тіста в домашніх умовах

Рецепт круасанів

Пропонуємо рецепт дуже простого листкового дріжджового тіста для круасанів, такий десерт в домашніх умовах, вийде смачнішим та кориснішим ніж у магазині.

Звісно, завжди є можливість купити готове  тісто в магазині, однак ніколи не можна бути на 100% впевненим, що воно якісне, та не містить ніяких домішок. Саме тому, багато господинь надають перевагу не купленому, а власноруч приготованому листковому тісту.

Як приготувати тісто на круасани?

Перевага цієї випічки в тому, що вона довго залишається свіжою. Спечені, а потім охолоджені круасани можна акуратно скласти в кульок і заморозити. При потребі, розморозити при кімнатній температурі на решітці – вони будуть мов щойно спечені. А начинку можна використовувати будь яку на ваш смак: свіжі ягоди, варення, солодкий сир, шоколад, згущене молоко, чи навіть горіхове масло.

Інгредієнти для листкового тіста на дріжджах

Спробуйте ще приготувати французький лимонний кекс 

Приготування круасанів

  • Дріжджі розвести у теплому молоці.
  • Додати 5 столових ложок борошна, розмішати і поставити на 30-40 хв. у тепле місце, щоб на поверхні з’явилися бульбашки.
  • Додати потертий на грубій тертці охолоджений маргарин, усі інші інгредієнти і швидко замісити тісто, щоб часточки маргарину не розтанули.
  • Тісто поставити на 2 години в холодильник (можна залишити на ніч).
  • Тісто розкачайте 2 рази, при цьому скадайте його у 3-4 рази
  • Тісто, що розкатали поріжте у вигляді трикутників.
  • У кожен трикутник покласти начинку, загорнути від більшого краю до гострого.
  • Розкласти на змащене олією деко, дати “відпочити” 10 хвилин, щоб вироби підійшли.
  • Випікати у розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин, далі вогонь збавити до 180 градусів і випікати ще 20 хвилин.

Дуже важливо використовувати охолоджене масло, адже саме це робить тісто листковим. Масло обирайте не менше 82% жирності. А щоб випічка не потекла і не підгоріла, не використовуйте рідке варення чи джем. Також, хочеться наголосити, що начинку слід використовувати лише після того,як випічка буде повністю приготована.

Любителів такого кондитерського виробу є дуже багато, які шукають найкращий варіант круасанів для приготування в домашніх умовах. Тому, саме з нашим рецептом, приготування стане не просто легким а ще й швидким. Цей десерт ідеально смакуватиме з чашкою ароматної кави.

Рекомендуємо також рецепт печива із листкового тіста.

Якщо вам сподобався наш рецепт круасанів, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поділіться вашою думкою в соцмережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

4 коментарі

  1. Tania

    04.08.2020

    Ваш рецепт просто супер, робила вперше, тісто тонке та хрумке.А можна замінити чимось цукор?

    Reply
    • Максим Нікітін

      04.08.2020

      Радий що сподобався рецепт, можете його замінити натуральним медом.

      Reply
  2. Tania

    04.08.2020

    А саме тісто можна заморожувати, чи буде зіпсоване?

    Reply
    • Максим Нікітін

      04.08.2020

      Ні, звичайно можете виготовити кілька порцій та спокійно заморожувати, але не робіть це кілька разів. Краще взяти кожну порцію в окремий кульок і так помістити в морозилку.

      Reply

Залишити коментар

Your email address will not be published.