19.04.2017

Найпростіше тісто на круасани

Усі хто полюбляє випічку з листкового тіста(більше відомого під назвою слойоного) знають, що його дуже важко приготувати, адже таке тісто потрібно розкатувати дуже багато разів.

Звісно, завжди є можливість купити готове листкове тісто в магазині, однак ніколи не можна бути на 100% впевненим, що таке тісто якісне, та не містить ніяких домішок. Саме тому, багато господинь надають перевагу не купленому, а власноруч приготованому листковому тісту.

Для всіх прихильників солодких слойоних смаколиків, ми пропонуємо рецепт дуже простого листкового дріжджового тіста для круасанів.

Перевага цієї випічки в тому, що вона довго залишається свіжою. Спечені, а потім охолоджені круасани можна акуратно скласти в кульок і заморозити. При потребі, розморозити при кімнатній температурі на решітці – вони будуть мов щойно спечені. А начинку можна використовувати будь яку на ваш смак: свіжі ягоди, варення, солодкий сир, шоколад, згущене молоко, чи навіть горіхове масло.

Інгредієнти

Спробуйте ще приготувати французький лимонний кекс 

Приготування

  • Дріжджі розвести у теплому молоці.
  • Додати 5 столових ложок борошна, розмішати і поставити на 30-40 хв. у тепле місце, щоб на поверхні з’явилися бульбашки.
  • Додати потертий на грубій тертці охолоджений маргарин, усі інші інгредієнти і швидко замісити тісто, щоб часточки маргарину не розтанули.
  • Тісто поставити на 2 години в холодильник (можна залишити на ніч).
  • З тіста зробити кульки, розкатати колом, розрізати трикутниками.
  • У кожен трикутник покласти начинку, загорнути від більшого краю до гострого.
  • Розкласти на змащене олією деко, дати “відпочити” 10 хвилин, щоб вироби підійшли.
  • Випікати у розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин, далі вогонь збавити до 180 градусів і випікати ще 20 хвилин.

Рекомендуємо також рецепт печива із листкового тіста.

Якщо вам сподобався наш рецепт круасанів, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поділіться вашою думкою в соцмережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.