Грибні котлети
Урізноманітніть свій раціон. Скажімо, м’ясо замініть на гриби і приготуйте з них смачні котлети. Це і смачно, і трохи незвично, а отже, цікаво.
Інгредієнти для страви
500-600 грамів свіжих печериць або лісових грибів
400 грамів картоплі
2 яйця
50 грамів вершкового масла
1 цибулина
сіль
чорний мелений перець
зелень
панірувальні сухарі
олія для смаження
Спробуйте ще приготувати котлети із квасолі.
Як приготувати котлети з грибів
- Гриби почистити і підсмажити, присоливши, в олії, щоб випарувалася зайва волога. Якщо гриби лісові – попередньо відварити.
- Картоплю почистити і відварити у підсоленій воді. Воду відцідити, а картоплю охолодити. Після цього перекрутити її через м’ясорубку. Гриби з цибулею теж пропустити через м’ясорубку.
- Усе з’єднати, вбити яйце, додати подрібнену зелень, поперчити і за потреби досолити.
- Масло вийняти з холодильника і порізати його на маленькі шматочки.
- Формувати котлети, у кожну заліплюючи шматочок вершкового масла.
- Панірувати їх у сухарях і смажити на розігрітій олії з обох боків. Подавати зі сметаною.
Радимо також рецепт яєчних котлет.