04.11.2015

Кекси з рідкою начинкою «Шоколадний фондан»

Фондан (його ще називають «мокрим кексом») дослівно перекладається з французької як «шоколад, що тане». Народження цього рецепта зобов’язане французькому кондитеру-невдасі, який одного разу всього-на-всього не допік шоколадні кекси. Цей цікавий і дуже смачний супершоколадний десерт не так вже й складно приготувати вдома.

Візьміть на замітку: для випіканні цих витіюватих і досить примхливих кексів найкраще використовувати м’які силіконові формочки – з них легше діставати крихкі гарячі тістечка. Але навіть силікон, попри інструкцію, потрібно змащувати маслом.

<strong>Інгредієнти для шоколадних кексів</strong>

Рекомендуємо також рецепт кексів на кефірі з вишеньками.

<strong>Як приготувати «Шоколадний фондан»</strong>

  • Шоколад поламати на шматочки, покласти в металеву мисочку, додати масло і поставити на водяну баню. Нагрівати, постійно помішуючи, до розчинення шоколаду. Охолодити.
  • Яйця збити з цукром. Тонкою цівкою влити негарячу шоколадно-масляну масу, постійно перемішуючи.
  • Всипати просіяне борошно, знову обережно перемішати (тісто має бути в міру густим, щоб важко спадало з ложки).
  • Формочки для кексів змастити маслом, присипати какао-порошком.
  • Викласти у підготовлені формочки тісто, заповнюючи не більше ніж на дві третини.
  • Розігріти духовку до 180 градусів. Поставити формочки з шоколадним тістом в розігріту до 200 градусів духовку. Випікати від 7-10 хвилин.
  • Готові кекси дістати з духовки, трішки остудити, потім акуратно перевернути на тарілку.
  • Подавати шоколадний фондан теплим з кулькою морозива.

Спробуйте ще приготувати традиційний польський шоколадний торт.

Якщо вам сподобався рецепт кексів з рідкою начинкою «Шоколадний фондан» і вдалася страва, прокоментуйте його на сайті Їсти. Нам цікаво знати вашу думку.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.