Кекси з рідкою начинкою «Шоколадний фондан»
Фондан (його ще називають «мокрим кексом») дослівно перекладається з французької як «шоколад, що тане». Народження цього рецепта зобов’язане французькому кондитеру-невдасі, який одного разу всього-на-всього не допік шоколадні кекси. Цей цікавий і дуже смачний супершоколадний десерт не так вже й складно приготувати вдома.
Візьміть на замітку: для випіканні цих витіюватих і досить примхливих кексів найкраще використовувати м’які силіконові формочки – з них легше діставати крихкі гарячі тістечка. Але навіть силікон, попри інструкцію, потрібно змащувати маслом.
<strong>Інгредієнти для шоколадних кексів</strong>
150 г чорного шоколаду (не менше 70-90% какао)
2 яйця
50 г вершкового масла
50 г цукру
30-40 г борошна
масло для змащування формочок
какао-порошок для посипання формочок
цукрова пудра для посипання готових кексів
Рекомендуємо також рецепт кексів на кефірі з вишеньками.
<strong>Як приготувати «Шоколадний фондан»</strong>
- Шоколад поламати на шматочки, покласти в металеву мисочку, додати масло і поставити на водяну баню. Нагрівати, постійно помішуючи, до розчинення шоколаду. Охолодити.
- Яйця збити з цукром. Тонкою цівкою влити негарячу шоколадно-масляну масу, постійно перемішуючи.
- Всипати просіяне борошно, знову обережно перемішати (тісто має бути в міру густим, щоб важко спадало з ложки).
- Формочки для кексів змастити маслом, присипати какао-порошком.
- Викласти у підготовлені формочки тісто, заповнюючи не більше ніж на дві третини.
- Розігріти духовку до 180 градусів. Поставити формочки з шоколадним тістом в розігріту до 200 градусів духовку. Випікати від 7-10 хвилин.
- Готові кекси дістати з духовки, трішки остудити, потім акуратно перевернути на тарілку.
- Подавати шоколадний фондан теплим з кулькою морозива.
Спробуйте ще приготувати традиційний польський шоколадний торт.
Якщо вам сподобався рецепт кексів з рідкою начинкою «Шоколадний фондан» і вдалася страва, прокоментуйте його на сайті Їсти. Нам цікаво знати вашу думку.