Майже «Амаретто»
Цей напій походить з Італії. Готують його на основі мигдалю та ядер абрикоса. Спробуйте приготувати домашній лікер «Амаретто». Він матиме яскравий смак, мигдально-горіховий з нотками кави і ванілі.
Інгредієнти для лікеру
0,5 л горілки
по 50 г ядер абрикосових кісточок і мигдалю
по 150 мл води і цукру
2 ч. ложки ванільного цукру
дрібка кориці
3 г розчинної кави
2 бутони гвоздики
3 горошини духмяного перцю
Як приготувати домашній «Амаретто»
- Залити мигдаль окропом, настояти 3–5 хв, почистити, підсушити до золотистого кольору на сухій сковороді, за 1–2 хв до закінчення обсмажування додати гвоздику і перець.
- Помити абрикосові ядра, додати до них корицю і перемішати. Мигдаль і ядра засипати в чисту суху банку.
- Приготувати сироп: висипати цукор на сковороду з антипригарним покриттям, додати 50 мл води. Прогріти на малому вогні періодично перемішуючи, поки суміш набуде карамельного кольору.
- Потім додати ванільний цукор, поволі влити 100 мл води, перемішати. Сироп влити в банку з горіхами.
- Коли суміш охолоне до кімнатної температури, додати горілку і каву, щільно закрити пляшку, кілька разів струснути і поставити в темне прохолодне місце на 30–35 днів, струшувати 3–4 рази на тиждень.
- Профільтрувати готовий напій.
Сподобався напій? Рекомендуємо також приготувати домашній “Лімончелло” або лікер “Бейліз”.