Картопляна бабка з грибами по-білоруськи

Поділитись публікацією:

Білоруська національна кухня – це не тільки драники, як дехто звик вважати. Це і ароматний соус-мачанка «верещака», і запечена свинина, домашні ковбаси і грибні страви, капустяні, гречані та гарбузові млинці, кльоцки, квашеності та наливки на травах і ягодах.

Словом, є чим здивувати гурманів. У нашому рецепті картопляної бабки з грибами використовується терта картопля  і свіжі лісові гриби. Але можна замінити й печерицями.

Інгредієнти для картопляної бабки

Приготуйте ще картопляну запіканку з сосисками.

Як приготувати картопляну бабку з грибами

  • Картоплю почистити та потерти на грубу тертку. Цибулю порізати дрібними кубиками, моркву потерти на грубу тертку. Усе підсмажити на олії до м’якості. Додати підсмажені овочі до тертої картоплі, посолити і перемішати.
  • Відварені лісові гриби підсмажити (якщо використовуєте шампіньйони, попередньо відварювати не потрібно). Змішати підсмажені гриби з фаршем, посолити, поперчити на смак, можна додати зелень чи приправи.
  • У глибоке деко або пательню налити олії, покласти половину картопляної маси, розрівняти ложкою. Викласти по усій поверхні начинку з фаршу та грибів. Зверху рівномірно накрити другою половиною тертої картоплі. Збризнути поверхню олією.
  • Запікати бабку у духовці при температурі 180 градусів протягом 1 години.
  • Дістати, порізати на порційні шматки. Подавати страву в гарячому вигляді зі сметаною.

Перегляньте також рецепт сирно-картопляної запіканки.

Сподобався рецепт картопляної бабки з грибами по-білоруськи? Поділіться враженнями у коментарях. Нам цікава ваша думка.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...