Хлібний квас у домашніх умовах
Квас – напій, яким у ви у спеку не лише зможете вгамувати спрагу, але й зробити щось корисне для власного здоров’я. Цей напій має у своєму складі чимало вітамінів і мікроелементів, корисних для людського організму. Особливо ж, коли цей квас приготовлений у домашніх умовах.
Інгредієнти для квасу
половина житньої хлібини
200-300 грамів цукру
половина чайної ложки сухих дріжджів
1 столова ложка родзинок.
Можете також приготувати імбирний квас власноруч.
Як приготувати хлібний квас
- Хліб порізати невеличкими шматочками, які підсушити у духовці. Потрібно, щоб вони набули насичено-коричневого кольору. Але щоб не підгоріли, інакше потім квас матиме запах підгорілого хліба.
- Насипати половину літрової банки цих сухариків, додати 2-3 ложки цукру і залити окропом. Коли маса стане теплою, всипати дріжджі і поставити у тепле місце на 2 доби. Суміш повинна бродити.
- У 3-літрову банку насипати 4-5 ложок сухариків, які залишилися, додати 100 грамів цукру і залити окропом на ¾ об’єму банки. Долити закваскою із літрової банки так, що 3-літрова банка стала повною.
- Поставити банку на 1-2 доби знову у тепле місце.
- Після цього рідину процідити, додати родзинки, при потребі цукор і настоювати ще добу у теплому місці. Після цього розлити у скляний посуд і поставити у холодильник.
- Вживати охолодженим.
- Гущу, що залишилася після проціджування, можна використати як закваску для нової порції квасу.
Рекомендуємо також рецепт фруктового квасу.
Якщо вам посмакував рецепт хлібного квасу в домашніх умовах, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.