08.06.2015

Хлібний квас у домашніх умовах

Квас – напій, яким у ви у спеку не лише зможете вгамувати спрагу, але й зробити щось корисне для власного здоров’я. Цей напій має у своєму складі чимало вітамінів і мікроелементів, корисних для людського організму. Особливо ж, коли цей квас приготовлений у домашніх умовах.


Інгредієнти для квасу

половина житньої хлібини

200-300 грамів цукру

половина чайної ложки сухих дріжджів

вода

1 столова ложка родзинок.

 

Можете також приготувати імбирний квас власноруч.

Як приготувати хлібний квас

Хліб порізати невеличкими шматочками, які підсушити у духовці. Потрібно, щоб вони набули насичено-коричневого кольору. Але щоб не підгоріли, інакше потім квас матиме запах підгорілого хліба.

Насипати половину літрової банки цих сухариків, додати 2-3 ложки цукру і залити окропом. Коли маса стане теплою, всипати дріжджі і поставити у тепле місце на 2 доби. Суміш повинна бродити.

У 3-літрову банку насипати 4-5 ложок сухариків, які залишилися, додати 100 грамів цукру і залити окропом на ¾ об’єму банки. Долити закваскою із літрової банки так, що 3-літрова банка стала повною.

Поставити банку на 1-2 доби знову у тепле місце.

Після цього рідину процідити, додати родзинки, при потребі цукор і настоювати ще добу у теплому місці. Після цього розлити у скляний посуд і поставити у холодильник.

Вживати охолодженим.

Гущу, що залишилася після проціджування, можна використати як закваску для нової порції квасу.

 

Рекомендуємо також рецепт фруктового квасу.

 

Якщо вам посмакував рецепт хлібного квасу в домашніх умовах, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.

Залишити коментар

Your email address will not be published.