Фруктовий квас
Вітаміни групи В, що містяться в квасі, роблять волосся густим і блискучим, нігті красивими, а поставу стрункою. Тому це ідеальний рецепт напою для жінок.
Інгредієнти для фруктового квасу
яблука (або смородина, або груші, або брусниця, або журавлина, або суміш фруктів)
кілька немитих родзинок із кісточками або 1 ст. ложка гущі від попереднього квасу
0,5 скл. цукру.
Спробуйте також приготувати ягідний квас.
Як приготувати фруктовий квас
- Яблука помити, порізати невеликими шматочками, висипати у трилітрову банку (щоб покривали дно на 3–5 см), додати кілька родзинок (або 1 ст. ложку гущі від попереднього квасу), цукор і все залити водою, накрити кришкою з дірочками або марлею.
- Поставити на 3 дні у тепле місце.
- Через три дні спробувати. Коли квас заграє як слід, процідити і поставити в холодильник (щоб не перебродив, бо вийде оцет).
- Можна до яблук покласти шкірку від апельсина, вийде схожий на лимонад.
- Чим тепліше буде і чим довше стоятиме квас, тим він насиченішим він буде.
Скуштуйте також полуничний квас.