Фокача з кропом та часником
Не забувайте різні сорти хліба тримати в різних пакетах. Це подовжить термін їхнього зберігання. А фокачу за цим рецептом спечіть неодмінно!
Інгредієнти для фокачі
240 мл газованої води (можна простої)
2 ст. ложки цукру
1 ч. ложка з чубком солі
2 ст. ложки олії
3 скл. борошна
1 ст. ложка (без чубка) сухих дріжджів
75 г розтопленого масла
3-4 зубці вичавленого часнику
2 ст. ложки дрібно нарізаного кропу
крупна сіль.
Спробуйте також приготувати прісний лаваш з борошна і води.
Як приготувати фокачу з кропом і часником
- У миску викласти всі продукти в такому порядку, як вказано. збивати міксером на невеликій швидкості протягом 8-10 хв.
- Накрити рушником і поставити в тепле місце на 1,5 год. Сформувати паляницю діаметром 28-30 см.
- Змішати масло (не має бути гарячим) і часник. Пальцями зробити по всій площі паляниці заглиблення.
- Змастити сумішшю часника та масла. Дати постояти ще 25-30 хв. Посипати кропом та сіллю.
- Випікати за температури 220 градусів 13-15 хв до золотистого кольору.
Скуштуйте також гарячі бутерброди з картопляним пюре.