21.08.2015

Фокача з кропом та часником

Не забувайте різні сорти хліба тримати в різних пакетах. Це подовжить термін їхнього зберігання. А фокачу за цим рецептом спечіть неодмінно!

Інгредієнти для фокачі

  • 240 мл газованої води (можна простої)

  • 2 ст. ложки цукру

  • 1 ч. ложка з чубком солі

  • 2 ст. ложки олії

  • 3 скл. борошна

  • 1 ст. ложка (без чубка) сухих дріжджів

  • 75 г розтопленого масла

  • 3-4 зубці вичавленого часнику

  • 2 ст. ложки дрібно нарізаного кропу

  • крупна сіль.

Спробуйте також приготувати прісний лаваш з борошна і води.

Як приготувати фокачу з кропом і часником

  • У миску викласти всі продукти в такому порядку, як вказано. збивати міксером на невеликій швидкості протягом 8-10 хв.
  • Накрити рушником і поставити в тепле місце на 1,5 год.  Сформувати паляницю діаметром 28-30 см.
  • Змішати масло (не має бути гарячим) і часник. Пальцями зробити по всій площі паляниці заглиблення.
  • Змастити сумішшю часника та масла. Дати постояти ще 25-30 хв. Посипати кропом та сіллю.
  • Випікати за температури 220 градусів 13-15 хв до золотистого кольору.

Скуштуйте також гарячі бутерброди з картопляним пюре.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.