Хек під сирно-овочевою шубою в духовці
Хек – чи не найпоширеніша промислова риба, можна навіть сказати, «столовська». Тому завдання зробити з нього королівську страву – не з легких. Але цілком під силу тим, хто любить куховарити, а особливо тим, хто обожнює рибу.
Інгредієнти для хека з під шубою
4 тушки хека
3 цибулини
2 болгарські перці
2 помідори
70 г твердого сиру
1 ст. ложка меленої паприки
борошно для панірування
олія, вершкове масло для смаження
сіль, цукор, перець на смак.
Рекомендуємо також рецепт риби в омлеті.
Як приготувати хек з овочами та сиром
- Тушки хека розморозити, почистити, помити, видалити плавники, розрізати кожну поперек на 2-3 частини, посолити, поперчити, залишити в прохолодному місці на 40 хв., щоб просолилися.
- Розігріти широку пательню і влити в неї рафіновану олію.
- Посолені тушки обваляти в борошні і викладати на гарячу пательню. Обсмажити з усіх боків до золотистої скоринки. Дістати рибу з пательні і скласти в глибоку посудину для запікання.
- Цибулю порізати півкільцями і покласти в ту саму пательню, де смажилася риба. Присипати цибулю щіпкою цукру, а коли трішки підсмажиться, посолити. При потребі додати трішки олії.
- Коли стане золотистою, додати порізаний соломкою болгарський перець. Обсмажити потягом 7 хв., додати ложку паприки, перемішати, щоб вона рівномірно розподілилася в овочах і викласти все це на шматочки хека.
- В ту саму гарячу пательню покласти шматочок вершкового масла. Коли розтопиться, покласти порізані помідори і підсмажити до консистенції пюре. Посолити і викласти зверху на рибу і овочі у формі.
- Твердий сир натерти на крупній тертці і рівномірно посипати всі інгредієнти.
- Поставити в духовку, запікати при невисокій температурі 15-20 хвилин.
Спробуйте ще приготувати рибу в картопляному кожушку.