Хек під сирно-овочевою шубою в духовці

Хек – чи не найпоширеніша промислова риба, можна навіть сказати, «столовська». Тому завдання зробити з нього королівську страву – не з легких. Але цілком під силу тим, хто любить куховарити, а особливо тим, хто обожнює рибу.

Інгредієнти для хека з під шубою

  • 4 тушки хека

  • 3 цибулини

  • 2 болгарські перці

  • 2 помідори

  • 70 г твердого сиру

  • 1 ст. ложка меленої паприки

  • борошно для панірування

  • олія, вершкове масло для смаження

  • сіль, цукор, перець на смак.

Рекомендуємо також рецепт риби в омлеті.

Як приготувати хек з овочами та сиром

  • Тушки хека розморозити, почистити, помити, видалити плавники, розрізати кожну поперек на 2-3 частини, посолити, поперчити, залишити в прохолодному місці на 40 хв., щоб просолилися.
  • Розігріти широку пательню і влити в неї рафіновану олію.
  • Посолені тушки обваляти в борошні і викладати на гарячу пательню. Обсмажити з усіх боків до золотистої скоринки. Дістати рибу з пательні і скласти в глибоку посудину для запікання.
  • Цибулю порізати півкільцями і покласти в ту саму пательню, де смажилася риба. Присипати цибулю щіпкою цукру, а коли трішки підсмажиться, посолити. При потребі додати трішки олії.
  • Коли стане золотистою, додати порізаний соломкою болгарський перець. Обсмажити потягом 7 хв., додати ложку паприки, перемішати, щоб вона рівномірно розподілилася в овочах і викласти все це на шматочки хека.
  • В ту саму гарячу пательню покласти шматочок вершкового масла. Коли розтопиться, покласти порізані помідори і підсмажити до консистенції пюре. Посолити і викласти зверху на рибу і овочі у формі.
  • Твердий сир натерти на крупній тертці і рівномірно посипати всі інгредієнти.
  • Поставити в духовку, запікати при невисокій температурі 15-20 хвилин.

Спробуйте ще приготувати рибу в картопляному кожушку.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора