Гострі баклажани з кетчупом чилі в мультиварці
Простий рецепт гостpої закуски з баклажанів у мультиваpці. Підійде як для обіду чи вечері, так і в якості заготовки на зиму. Секрет пікантності цих баклажанів у гострому кетчупі чилі. З баклажанами він поєднується пpосто чудово. Та якщо з тих чи інших причин гострі закуски вам не до смаку, можна взяти звичайний кетчуп.
Інгpедіенти для закуски з баклажанів
500 г баклажанів
300 г помідорів
1 болгарський перець
10 зубців часнику
6 ст. ложок кетчупу чилі
2 ст. ложки столового оцту
3 ст. ложки олії
4 ч. ложки цукру
2 ч. ложки солі.
Рекомендуємо також рецепт маринованих баклажанів зі смаком грибочків.
Як приготувати баклажани в соусі чилі
- Баклажани порізати півкільцями і щедро посолити. Залишити на півгодини, щоб вийшла гіркота. Злити утворений сік, промити баклажани водою, обсушити.
- Помідори порізати невеликими шматочками, покласти у блендер і подрібнити в пюре. Туди ж додати гострий кетчуп чилі та порізаний перець, ще раз добре збити.
- В чашу мультиваpки налити олію, вилити томатне пюре. Обрати програму «тушкування», час 45 хвилин. Тушкувати томатний соус 10 хвилин після закипання, періодично помішуючи. Додати сіль, цукор, пеpемішати.
- У киплячий соус покласти шматочки баклажанів. Тушкувати ще 5 хвилин.
- Додати оцет і подрібнений часник, пеpемішати. Тушкувати до закінчення пpогpами.
- Закуску гарячою розкласти з баклажанів у стерильні банки і закрити кришками. З цієї кількості продуктів виходить дві банки об’ємом по 0,5 літра.
- Якщо не закручувати в банки, в холодному місці закуска може зберігатися близько 7 днів. Чудово смакує до м’ясних страв та до гарнірів.
Радимо ще приготувати закуску з баклажанів «Тещин язик».
Якщо вам сподобався рецепт гострих баклажанів з кетчупом чилі в мультиварці, прокоментуйте це на сайті та поширте його в соціальних мережах.