Перці фаршировані капустою
Це не просто закуска, а справжній делікатес. Взимку такий зі столу розмітають на раз, а, скуштувавши, просять переписати рецепт. Готувати такий перчик досить просто.
Інгредієнти для фаршированих перців
лавровий листок
запашний перець.
На 1 кг капусти
40 г чистої кухонної солі
0,5 скл. 5-відсоткового оцту
2 г кмину.
- Для маринаду:
на 1 л води
1 ст. ложка солі
0,5 скл. 5-відсоткового столового оцту
Радимо також приготувати болгарський перець, фарширований сиром та морквою.
Як приготувати перці фаршировані капустою
- Капусту нашинкувати, посипати сіллю, залити оцтом, настояти 24 год, відтак віджати сік і додати кмин.
- Перці помити, почистити, бланшувати в киплячій воді протягом 3–5 хв, дати стекти воді, нафарширувати капустою, укласти в банки, додати лавровий листок і 2 зерна запашного перцю, залити гарячим маринадом на 2 см нижче шийки, накрити підготовленими кришками і стерилізувати: банки ємністю 0,5 л – 25–30 хв; 1 л – 35–40 хв.
- Після стерилізації їх негайно закрутити. Смакує як гарнір до м’ясних страв.
Скуштуйте також болгарський перець, фарширований курятиною.
Якщо вам сподобався рецепт перців фаршированих капустою, напишіть про це у коментарях.