06.10.2015

Перці фаршировані капустою

Це не просто закуска, а справжній делікатес. Взимку такий зі столу розмітають на раз, а, скуштувавши, просять переписати рецепт. Готувати такий перчик досить просто.

Інгредієнти для фаршированих перців

  • Болгарський перець

  • лавровий листок

  • запашний перець.

  • На 1 кг капусти

  • 40 г чистої кухонної солі

  • 0,5 скл. 5-відсоткового оцту

  • 2 г кмину.

  • Для маринаду:
  • на 1 л води

  • 1 ст. ложка солі

  • 0,5 скл. 5-відсоткового столового оцту

Радимо також приготувати болгарський перець, фарширований сиром та морквою.

Як приготувати перці фаршировані капустою

  • Капусту нашинкувати, посипати сіллю, залити оцтом, настояти 24 год, відтак віджати сік і додати кмин.
  • Перці помити, почистити, бланшувати в киплячій воді протягом 3–5 хв, дати стекти воді, нафарширувати капустою, укласти в банки, додати лавровий листок і 2 зерна запашного перцю, залити гарячим маринадом на 2 см нижче шийки, накрити підготовленими кришками і стерилізувати: банки ємністю 0,5 л – 25–30 хв; 1 л – 35–40 хв.
  • Після стерилізації їх негайно закрутити.  Смакує як гарнір до м’ясних страв.

Скуштуйте також болгарський перець, фарширований курятиною.

Якщо вам сподобався рецепт перців фаршированих капустою, напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.