Баклажани, як гриби – салат з майонезом і грибною приправою

Як приготувати тушені баклажани як гриби з яйцями? Спробуйте рецепт тушкованого баклажанового салату з майонезом і грибною приправою.

Мало хто, куштуючи цей салат вперше, здогадається, що головний компонент у ньому не гриби, а баклажани. Спробуйте і собі приготувати цю ситну, ароматну закуску. Про приготуваннястрав з баклажанів не потрібно довго замислюваись, адже існує безліч різноманітних рецептів, і ми пропонуємо один з прикладів приготування цих плодів.

Рецепт тушкованих баклажанів

Така закуска виходить дуже м’яка та ніжна, що нагадує справжні лісові гриби, і яка чудового смакує до картопляного пюре чи макарон з шматочком хлібної грінки. Подавати варто гарячими, тоді смак буде просто неперевершений. А для того, щоб зробити закуску більш святковою, посипте її твердим сиром одразу після приготування, щоб  він зміг розплавитись. Ви не залишитесь байдужими до цієї закуски. Баклажани за нашим рецептом не кожен зможе відрізнити від грибів, тому якщо хочете грибочків, а ще не сезон, мерщій записуйте його та готуйте.

Інгредієнти для салату з тушеними баклажанами

Спробуйте ще рецепт салату з баклажанів і помідорів.

Як приготувати баклажани, як гриби

  • Баклажани помити й очистити від шкірки. Порізати кубиками або соломкою. Яйця вибити в окрему миску і збити, додати до баклажанів і ретельно перемішати.
  • Дати постояти баклажанам при кімнатній температурі 2-3 години. Протягом цього часу їх бажано кілька разів перемішати. Солити зараз не потрібно!
  • Цибулю почистити і порізати півкільцями або соломкою.
  • На розігріту з олією сковороду викладати порціями баклажани і підсмажувати. Усі баклажани слід розділити на 3-4 порції. Адже якщо узяти більше, то вони тушкуватимуться, а не смажитимуться.
  • Цибулю підсмажити теж, можна однією порцією.
  • Коли баклажани й цибуля охолонуть, їх посолити, поперчити, додати грибну приправу, зелень, заправити майонезом.
  • Варто зауважити, що солити слід обережно, адже у приправі може міститися сіль, і тоді салат можна легко пересолити.

Майонез можна замінити сметаною, так вийде ще смачніше та корисніше. До речі, синенькі є низькокалорійними, тому якщо дивитесь за фігурою, тоді однозначно обирайте сметану. Також баклажани гарно поєднуються не лише з цими компонентами а й з помідорами чи томатною пастою. Якщо вам дуже сподобається така страва, можете приготувати її навіть на зиму. Просто готову суміш помістіть в простерилізовані банки, і у вас чудова зимова закуска.

Для салату використовуте лише молоді плоди, так як в них нема великої кількості насіння, вони мають бути свіжими та твердими середніх розмірів. Порізавши їх, присоліть, і залиште на деякий час щоб разом з рідиною вийшла гіркота.
Щоб урізноманітнити страву, можете додати болгарський перець, відварену квасолю та навіть фарш, таким чином зробите страву ще ситнішою та поживнішою.

Також можна спростити приготування, помістивши всі інгрідієнти в духовку при 160 градусах приблизно 20 хвилин, додати сметану і випікати ще 10 хвилин. Якщо у вас невелика сковорідка, то краще обсмажувати овочі частинами, щоб вони не варились, а були рум’яні.

Приготуйте також мариновані баклажани як гриби.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора