26.07.2015

Баклажани, як гриби – салат з майонезом і грибною приправою

А ви куштували тушені баклажани? Не переплутали з грибами? Це такий  салат з майонезом і грибною приправою.

Мало хто, куштуючи цей салат вперше, здогадається, що головний компонент у ньому не гриби, а баклажани. Спробуйте і собі приготувати цю ситну, ароматну закуску.

Інгредієнти для салату з тушеними баклажанами

  • 3-4 середні баклажани

  • 5-6 цибулин

  • 3 яйця

  • майонез

  • грибна приправа

  • зелень

  • соняшникова олія для смаження

Спробуйте ще рецепт салату з баклажанів і помідорів.

Як приготувати баклажани, як гриби

  • Баклажани помити й очистити від шкірки. Порізати кубиками або соломкою. Яйця вибити в окрему миску і збити, додати до баклажанів і ретельно перемішати.
  • Дати постояти баклажанам при кімнатній температурі 2-3 години. Протягом цього часу їх бажано кілька разів перемішати. Солити зараз не потрібно!
  • Цибулю почистити і порізати півкільцями або соломкою.
  • На розігріту з олією сковороду викладати порціями баклажани і підсмажувати. Усі баклажани слід розділити на 3-4 порції. Адже якщо узяти більше, то вони тушкуватимуться, а не смажитимуться.
  • Цибулю підсмажити теж, можна однією порцією.
  • Коли баклажани й цибуля охолонуть, їх посолити, поперчити, додати грибну приправу, зелень, заправити майонезом.
  • Варто зауважити, що солити слід обережно, адже у приправі може міститися сіль, і тоді салат можна легко пересолити.
  • Приготуйте також мариновані баклажани як гриби.

Приготуйте також мариновані баклажани як гриби.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.