28.08.2020

Дитячий святковий стіл | Меню з 5 рецептів на 1 вересня

Дитячий святковий стіл на 1 вересня

Який має бути дитячий святковий стіл у школі? Які страви приготувати для дітей? Ми підготували для вас меню з 5 рецептів на перше вересня: бутерброди “Сонечко”, дитяче канапе “Піраміда”, м’ясні кульки, шоколадне печиво без борошна та ягідне желе в цитрусовій шкірці.

На святковому дитячому столі обов’язково мають бути присутні як солодощі: печиво, млинці, желе, цукерки, кекси, пончики, так і закуски, наприклад: міні-піца, канапе, бутерброди, м’ясо, тарталетки.

Дитяче меню фуршетного столу на 1 вересня

Дитячий стіл, повинен бути яскравим та різноманітним, адже вони не захочуть довго сидіти і їсти звичайні страви. Тому ми приготували для вас цікаве та смачне меню з 5 рецептів на святкування першого вересня, які точно зацікавлять ваших школярів.

Однозначно, їжа на дитячому святковому столі повинна бути не лише смачною, а й корисною. Ніякої жирної, гострої їжі та соусів, а ще потрібно виключити газовані напої. Також, не обійтися без фруктів, тому прикрасити дитячий стіл можна різноманітними фруктами, порізавши їх кубиками та викласти в чашу з кавуна, ананасу, або порційно, у цитрусові шкірки.

Щоб полегшити вам процес вигадування меню на свято, пропонуємо вам кілька смачних та легких страв для дітей.

1. Дитячі бутерброди “Сонечко”

Дитячі бутерброди "Сонечко"

Таку закуску, для дитячого столу можна приготувати за лічені хвилини. Хліб обирайте нарізний, бажано тостовий, це спростить приготування. За бажанням можна замінити сонечка на мишки. Замість помідора візьміть курячі яйця, З чорного перцю горошком і гвоздики зробити носик та очі, шматочки ковбаси послужать вушками.

Інгредієнти для бутербродів на свято

  • Білий хліб

  • Вершкове масло

  • Сметана

  • Шинка

  • Маслини

  • Петрушка або листя салату

Спробуйте рецепт, гарячих бутербродів.

Приготування дитячих бутербродів

  • На хліб намастити вершкове масло
  • Шинку тонко нарізати і викласти поверх масла.
  • Помідори розрізати навпіл і викласти на бутерброд. За допомогою сметани зробити кілька крапель, імітуючи “Сонечко”.
  • Маслини також розрізати навпіл. з однієї частини зробити комашці голову, іншу частину порізати смужками і зробити ніжки.
  • Викласти бутерброди на листя салату і прикрасити петрушкою.

2. Дитяче канапе “Піраміда”

Дитяче канапе "Піраміда"

Інгрідієнти для цієї страви можна змінювати, або додати ще шматочок твердого сиру (кубиками або тонкі пластини скрутити в рулетик і теж нанизати). Огірок, краще також, нарізати тонкими шматочками, загорнути і проткнути шпажкою. Хліб краще брати тостовий, ним простіше робити трикутники.

За такою технікою, можна зробити такі канапе з улюблених фруктів, і подавати на дитячий стіл.

Інгредієнти до святкового фуршету

  • Буженина

  • Білий хліб

  • Вершкове масло

  • Листя салату

  • Свіжий огірок

  • Маслини

  • Кріп

Пропонуємо, 30 оригінальних рецептів бутербродів та канапе.

як приготувати канапе на фуршетний стіл

  • Хліб нарізаєм у формі трикутників.
  • Поверх викладаємо буженину та листок салату, пластину огірка та маслину
  • Після чого, нанизуємо все на дерев’яну шпажку. Подаєм до столу.

3. М’ясні кульки для дитячого столу

М'ясні кульки для дитячого столу

Кульки можна урізноманітнити, поклаши в середину шматочок сиру, такі клубочки чудово підійдуть фуршетний стіл для дітей. За потреби замініть фарш на м’ясо індички, воно більш корисне та дієтичне. Ще, ви можете обійтися без тіста, просто проштрихнути кожну тефтельку шпажкою, щоб діти не вимастили руки на шкільному святі.

За даним рецептом вийде приблизно 23-25 кульок. Подавати можна як гарячими так і холодними.

Інгредієнти для м'ясної страви

  • 500 г. курячого фаршу

  • 1 п. листкового тіста

  • 1 ст. л. олії

  • сіль, спеції за смаком

Приготуйте ще, сирні кульки з оливками.

Приготування дитячих кульок з м'яса

  • У фарш додати сіль та спеції, сформувати кульки.
  • Тісто злегка розморозити, порізати на тонкі смужки.
  • Ними ж, обмотати клубочки з фаршу. Викласти їх на деко змащене олією.
  • Випікати при температурі 190 градусів, приблизно 25 хвилин.

4. Шоколадно-вівсяне печиво без борошна на 1 вересня

Шоколадно-вівсяне печиво без борошна

З однієї порції у вас вийде близько 20 штук печива. За бажанням можна замінити чорнослив на будь-які інші сухофрукти: курага, інжир, фініки або ізюм. Мигдаль також можна замінити на арахіс, кедрові або волоські горіхи.

Меду можна додати більше. Прикрасити можна цукровою пудрою або кокосовою стружкою.Такий десерт точно впишеться в святкове меню для дітей.

Інгредієнти для солодкого столу

  • 100 г. вівсяних пластівців

  • 30 г. какао порошку

  • 30 г. мигдалю

  • 1 ч. л. меду

  • 50 г. води

  • 60 г. чорносливу

Рекомендуємо також, кокосове печиво.

Приготування випічки на 1 вересня

  • Мигдаль подрібнити за допомогою блендера.
  • Чорнослив порізати максимально дрібно.
  • У вівсяні пластівці додати горіхи та чорнослив. Змішати разом із какао.
  • Акуратно влити мед та ретельно перемішати. Сформувати ковбаску, або кульки.
  • Відправити у холодильник до повного затвердіння.

5. Ягідне желе у цитрусовій шкірці на фуршетний стіл

Ягідне желе у цитрусовій шкірці на фуршетний стіл

За бажанням, в такий десерт можна додати шматочки фруктів. Або зробити з іншими ягодами чи фруктами. Якщо у вас мало часу, можете купити готове желе, приготувати за рецептом вказаним на іншій стороні упаковки і зилити у цитрусові шкірки.

Лимон можна замінити апельсином або грейпфрутом. На дитячому, святковому столі, таке желе займе почесне місце.

Інгредієнти для солодкого десерту

  • 3 лимони

  • 200 г. чорної смородини

  • 20 г. харчового желатину

  • 100 мл. води

  • 60 г. цукру

  • 1 ч. л. ванільного цукру

Спробуйте приготувати десерт “Сирна веселка”.

як приготувати желе на солодкий стіл

  • Желатин замочуємо у воді.
  • Лимони розрізаємо навпіл, акуратно видаляємо середину, не пошкодивши шкірку
  • Протираємо смородину через сито, для отримання соку
  • Потім, з’єднуємо сік смородини, лимону і воду.
  • Додаємо ванільний і звичайний цукор. Ставим на вогонь і доводим до кипіння
  • Розчинений желатин додаємо в фруктово-ягідну рідину
  • Теплу суміш заливаємо в половинки лимона та ставим в холодильник.
  • Коли желе повністю загусне, розрізаємо кожну половинку навпіл. Смачного.

Залишити коментар

Your email address will not be published.