Чилі Кон Карне | Рецепт супу з фаршем та кукурудзою

Як приготувати мексиканський суп Чилі Кон Карне? Спробуйте рецепт з фаршем, консервованою кукурудзою та квасолею. Це одна з улюблених страв мексиканської та американської кухонь. Хоча раніше, готувалась вона з сушеного м’яса, яловичого жиру та сушених гострих перців, і вважалась стравою техаських пастухів. Вже пізніше, вона стала популярною і в Америці.

Перекладається Чилі Кон Карне, як “чилі з м’ясом”, назва взята з іспанської мови. Основними інгедієнтами є, звичайно, м’ясо, порізане на маленькі шматочки, або у вигляді фаршу та гострий перець чилі. Решта, залежить від регіону, так як варіацій супу є безліч. Традиційно густий суп, готують з яловичини, або поєднують її з свининою. Проте, є і вегетаріанські варіанти, які називаються Нон Карне, що означає, чилі без м’яса. Перегляньте покроковий відео-рецепт мексиканської страви та порадуйте своїх близьких незвичним та пікантним супом.

Таку страву, ми прикрасили чіпсами начос, тертим сиром, свіжою зеленню петрушки, але підійде, сметана, тортилья або можна подавати у чистому вигляді. Традиційний рецепт Чилі Кон Карне, передбачає використання великої кількості гострого перцю, але так як ми не звикли до такого, можна зменшити його кількість або видалити насіння.

Порада від Їсти: щоб не попекти руки, використовуйте рукавички під час нарізанню пекельного червоного перцю, так як навіть при найменшій подрапині, ви відчуєте неприємне печіння.

Рецепт Чилі Кон Карне з фаршем

Рецепт Чилі Кон Карне з фаршем

Готується такий суп досить легко, проте варто витратити трохи часу, адже чим довже компоненти будуть тушкуватися, тим смачніший вийде результат. Найфкращий варіант, приготувати його за день до подачі на стіл, щоб він настоявся, але хочу запевнити, що він і години не протримається в холодильнику.

Якщо страва вийшла надто гостра, додайте сметани або твердого сиру, це допоможе знизити рівень гостроти. Для любителів класичного рецепту, можете додати один кубик чорного шоколаду, він додасть незвичного смаку. Тому, спробуйте смачний суп мексиканської кухні з фото.

Інгредієнти для густого супу

  • 500 г яловичого фаршу

  • Цибуля

  • Червоний гострий перець чилі

  • 1 ст.л томатної пасти

  • Імбир

  • Часник

  • Помідори

  • Консервовані томати

  • Перлова каша

  • Консервована квасоля

  • Консервована кукурудза

  • Твердий сир

  • Чіпси начос

  • Лайм

  • Зелень: петрушка, кінза

  • Вершкове масло, олія

  • Спеції: пажитник, копчена паприка, чорний перець, сіль, цукор, зіра, гірчиця, куркума, лавровий лист

Спробуйте, гарячий гороховий суп з м’ясом та реберцями.

як приготувати мексиканський суп Чилі Кон Карне

  • Беремо каструлю і на міксі олії та вершкового масла, смажимо подрібнену цибулю, часник, імбир та порізаний з насінням червоний гострий перець.Цибуля для чилі
  • Коли цибуля стала прозора, додаємо фарш, томатну пасту та консервовані і свіжі томати.Кон Карне з томатами
  • До компонентів, що тушкуються, вливаємо воду і всипаємо перлову кашу.Чилі з перловою кашею
  • Вслід до каши, йдуть консервовані кукурудза і квасоля. Далі — спеції.Мексиканський суп з кукурудзою
  • Коли страва готова, додаємо тертий сир і подрібнений часник і поливаємо соком половинки лайма.Мексиканський чилі кон карне

Пропонуємо, рецепти зимових, зігріваючих супів.

Часто, гострий перець, частково замінюють болгарським перцем або замінюють повністю. У страви без м’яса додають цукіні, гарбуз або тофу. Третій варіант страви, має назву “chili verde”, готується він зі свинини з курячим бульйоном, зеленого перцю чилі та без томатів. Виходить він досить густим, і може слугувати як начинка для бурито. Але є ще й 4 спосіб white chili, а все тому, що для приготування використовують білу квасолю, м’ясо індички чи курки і не додають жодних томатів, суп виходить досить світлим. Рідину доливають за бажанням, регулюючи його густину.

Взагалі, ця страва може бути як першою, так і другою, все залежить від кількості рідини. В Мексиці, таку страву часто готують з какао або чорним шоколадом. Для нас таке поєднання доволі незвичне, але насправді, виходить дуже смачно, дехто радить замінювати шоколад корицею, коричневим цукром або медом.

Як готувати чилі кон карне з куркою, відвареною квасолею чи шоколадом

З помідорів, можете попередньо зняти шкірку, обшпарити кипятком, щоб легше було її знімати, хоча це не є обов’язковим. Якщо у вас не знайшлося свіжого перцю, можете використати маринований, він нічим не гірше за свіжий. А якщо у вас сухий варіант перцю, потовчіть його у ступці і додайте разом із іншими спеціями.

Приготуйте, смачний суп з м’ясом і сочевицею.

Такий густий суп, можна приготувати і в мультиварці, для цього ви готуєте точно так само як і в каструлі але тоді, оберіть режим “жарка”, змінивши потім, на режим “тушкування”. До речі, іноді готують із замороженої стручкової квасолі або відвареної, для цього за день до приготування, замочіть боби у воді та відваріть у воді, додавши в кінці трішки солі. Дехто вважає що вона є обов’язковим компонентом в страві, інші, що додавати її не потрібно, вона підійде більше для вегетаріанської кухні.

Подають чилі кон карне, часто у вигляді начинки для тортильї, посипавши сиром чеддер, але не у всіх магазинах можна її знайти, тому вона може додаватись як соус до макаронів, рису басматі. Якщо страва розрахована для дітей, гострий перець рекомендується не просто зменшити, а взагалі, не додавати.

Рекомендуємо, м’ясний соус до будь-якого гарніру.

Теги: