Уха класична

Смачна, прозора, навариста, така запашна, що аж у голові паморочиться… Певно, нема серед нас таких, кому справжня ароматна уха не до смаку.

Інгредієнти для ухи

  • 1 кг риби

  • 4 картоплини

  • 1–2 цибулини в лушпинні

  • 1 корінь петрушки

  • 1 морквина

  • 2–3 лаврові листки

  • 5–7 горошин чорного перцю

  • 1–2 ст. ложки масла або жиру (якщо риба не жирна)

  • 70 г горілки

  • сіль, зелень цибулі, часнику, петрушки, кропу.

Як приготувати класичну уху

  • Закип’ятити воду (приблизно 2,5 л), покласти туди нарізану кубиками картоплю.
  • Цибулю покласти, не очищаючи лушпиння, а тільки помити і зрізати корінці.
  • Корінь петрушки і моркву почистити і дрібно порізати (можна не різати, а покласти цілими, але в такому випадку їх потім потрібно викинути). Варити 10 хв.
  • Рибу почистити від луски, кишок і зябер, за потреби порізати.
  • Покласти в бульйон рибу, лаврові листочки, перець, посолити і варити 15 хв.
  • Влити горілку. Це не тільки поліпшить смак юшки, а ще й відіб’є болотяний запах, характерний для деяких риб.
  • Дістати з багаття головешку, добре оббити все зайве і опустити чистий край в юшку на хвилинку. Це додасть усі аромат димку.
  • З готової юшки забрати цибулю, горошини перцю та лавровий лист, заправити маслом чи жиром.
  • Розлити юшку по тарілках і посипати зеленню.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора