02.08.2016

Овочева заправка «Ідеальний червоний борщ» на зиму

Перевірений рецепт борщової заправки, у якій найбільш вдало підібрані інгредієнти. Так, звісно, знавці скажуть, що правильний борщ повинен готуватися виключно зі свіжих продуктів та ще й умлівати у печі. Абсолютно правильно! Але що робити господиням, які працюють нарівні з чоловіками, та молодим мамам, яким угору ніколи глянути, не те що півдня чаклувати над каструлею борщу? Наша порада: витратити кілька годин своєї літньої відпустки та закрутити заправку для 10-ти борщів. Або й більше.

Інгредієнти

Цікаво прочитати: 16 фактів про український борщ, яких ви точно не знали

Приготування

  • Усі овочі ретельно помити і почистити.
  • Помідори змолоти у блендері на пюре або пропустити через м’ясорубку.
  • Цибулю дрібно посікти та підсмажити в невеликій кількості олії до прозорості.
  • Усі подрібнені овочі скласти у простору каструлю, додати сіль, цукор, спеції, олію, перемішати і залишити на 1,5 години, щоб пустили сік.
  • Перемішати усю овочеву масу та поставити на середній вогонь.
  • Після закипання зменшити вогонь та варити 40 хвилин, час від часу помішуючи.
  • Тим часом ретельно вимити та простерилізувати (наприклад, висушити в негарячій духовці) 0,5-літрові банки – приблизно 10 штук.
  • Готову борщову заправку киплячою розкладати в теплі банки, одразу ж закручувати бляшаними кришками.
  • Перевернути догори дном та вкрити щільною тканиною. Так витримати до повного охолодження банок.

Як варити борщ із консервованої овочевої заправки.

  • У підсолений м’ясний бульйон (3-4 літри) додати 4-5 порізаних картоплин.
  • Коли картопля буде майже готова, викласти в каструлю усю борщову заправку (0,5 л), перемішати, скуштувати додати сіль, цукор до смаку та варити борщ до готовності.
  • За 5 хвилин до завершення, покласти перемелене сало з потовченим часником, спеції та зелень.
  • Вимкнути вогонь і дати борщу «відпочити» 15 хв., щоб усі аромати змішалися. Подавати зі сметаною та пампушками.

Спробуйте ще приготувати справжній гуцульський борщ 

Сподобався рецепт консервованої овочевої заправки для борщу на зиму? Тоді напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.