15.09.2015

Бефстроганов з печерицями

Російські «гастрономічні патріоти» переконують, що ні французькі кухарі, ні прізвище славетної графської родини до бефстроганова не мають жодного стосунку. А назва м’ясної страви походить від російської північної «строганини» – замороженої яловичини, яку різали (стругали) тонкими смужками.

У будь-якому разі рецепт бефстроганова з печерицями – це кулінарна класика, яку потрібно скуштувати і приготувати хоча б раз у житті.

Інгредієнти для страви

  • 500 г яловичини (тонкий край або вирізка)

  • 1 кг печериць

  • 2 середні цибулини

  • 250 г жирної сметани

  • 2 ст. ложки негострої гірчиці

  • 4 ст. ложки топленого масла

  • сіль і мелений чорний перець на смак

Спробуйте приготувати ще люля-кебаб з яловичини.

Як приготувати бефстроганов з грибами

  • Цибулю порізати дрібними кубиками. Печериці порізати скибочками.
  • Розігріти у глибокій пательні 2 ст. ложки топленого масла, обсмажити в ньому цибулю до м’якості на середньому вогні: додати гриби, посолити, збільшити вогонь до максимуму і обсмажувати до золотистого кольору печериць та цибулі і повного випаровування рідини (обережно відділити 3-4 ст. ложки соку, що виділяється під час смаження в окрему посудину).
  • Змішати грибний сік зі сметаною, гірчицею і чорним перцем.
  • Додати сметанну суміш у пательню і тушкувати на мінімальному вогні 2-3 хвилини.
  • Яловичину порізати поперек волокон скибочками завтовшки 0,5 см. Легенько відбити. Потім нарізати смужками довжиною 5-6 см і шириною 1 см.
  • Сильно нагріти велику пательню з товстим дном, розтопити масло, покласти м’ясо, добре пересипане борошном (зайве борошно струсити). Якщо сковорода недостатньо велика, смажити частинами, щоб м’ясо саме смажилося, а не тушкувалось – на сильному вогні не більше 5 хвилин.
  • Перекласти м’ясо в пательню з цибульно-грибним соусом, довести до кипіння, накрити кришкою, вимкнути вогонь і дати постояти 10-15 хвилин у теплому місці.

Рекомендуємо також рецепт яловичини тушкованої в пиві.

Якщо вам сподобався рецепт бефстроганова з печерицями, поділіться ним у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.