Бефстроганов з печерицями
Російські «гастрономічні патріоти» переконують, що ні французькі кухарі, ні прізвище славетної графської родини до бефстроганова не мають жодного стосунку. А назва м’ясної страви походить від російської північної «строганини» – замороженої яловичини, яку різали (стругали) тонкими смужками.
У будь-якому разі рецепт бефстроганова з печерицями – це кулінарна класика, яку потрібно скуштувати і приготувати хоча б раз у житті.
Інгредієнти для страви
500 г яловичини (тонкий край або вирізка)
1 кг печериць
2 середні цибулини
250 г жирної сметани
2 ст. ложки негострої гірчиці
4 ст. ложки топленого масла
сіль і мелений чорний перець на смак
Спробуйте приготувати ще люля-кебаб з яловичини.
Як приготувати бефстроганов з грибами
- Цибулю порізати дрібними кубиками. Печериці порізати скибочками.
- Розігріти у глибокій пательні 2 ст. ложки топленого масла, обсмажити в ньому цибулю до м’якості на середньому вогні: додати гриби, посолити, збільшити вогонь до максимуму і обсмажувати до золотистого кольору печериць та цибулі і повного випаровування рідини (обережно відділити 3-4 ст. ложки соку, що виділяється під час смаження в окрему посудину).
- Змішати грибний сік зі сметаною, гірчицею і чорним перцем.
- Додати сметанну суміш у пательню і тушкувати на мінімальному вогні 2-3 хвилини.
- Яловичину порізати поперек волокон скибочками завтовшки 0,5 см. Легенько відбити. Потім нарізати смужками довжиною 5-6 см і шириною 1 см.
- Сильно нагріти велику пательню з товстим дном, розтопити масло, покласти м’ясо, добре пересипане борошном (зайве борошно струсити). Якщо сковорода недостатньо велика, смажити частинами, щоб м’ясо саме смажилося, а не тушкувалось – на сильному вогні не більше 5 хвилин.
- Перекласти м’ясо в пательню з цибульно-грибним соусом, довести до кипіння, накрити кришкою, вимкнути вогонь і дати постояти 10-15 хвилин у теплому місці.
Рекомендуємо також рецепт яловичини тушкованої в пиві.
Якщо вам сподобався рецепт бефстроганова з печерицями, поділіться ним у соціальних мережах.