Абрикосова шарлотка в мультиварці

Погодьтеся, абрикос – настільки самодостатній фрукт, що куди його не додай, вийде смачно! А якщо це ще й солодка бісквітна випічка – успіх гарантовано на всі сто. До речі, рецепт простого та швидкого пляцка придатний не лише для випікання у мультиварці, його так само легко приготувати і в духовці.
Ingredients
200 г абрикосів
4 яйця
1,5 скл. цукру
150 мл сметани
100 мл олії
2 скл. борошна
1,5 ч. ложки розпушувача для печива
ваніль до смаку
цукрова пудра для посипання
масло або маргарин для змащування форми.
Спробуйте ще приготувати тертий абрикосовий пиріг.
Directions
- Абрикоси помити, видалити кісточки. Якщо плоди великі, розрізати на 4 частини.
- Яйця збити з цукром в круту піну.
- Продовжуючи збивати, додати сметану, олію.
- Борошно просіяти та перемішати з розпушувачем і ваніліном.
- Поступово додавати борошняну суміш до збитої рідкої маси та вимішувати ложкою або лопаткою до однорідності.
- Каструлю мультиварки змастити маслом або маргарином.
- Вилити у форму все тісто. Зверху викласти часточки абрикосів, трішки втоплюючи їх.
- Вибрати режим “випікання”, час 80 хв. Перевірити готовність дерев’яною паличкою.
- Після звукового сигналу про завершення випікання мультиварку не відчиняти 10 хв.
- За допомогою контейнера для пароварки дістати пляцок і охолодити на решітці.
- Охолоджену шарлотку щедро посипати цукровою пудрою.
Рекомендуємо також рецепт шарлотки з яблуками в мультиварці.
Якщо вам сподобався рецепт абрикосової шарлотки в мультиварці, будь ласка, прокоментуйте його та поширте у соціальних мережах.