21.07.2016

Абрикосова шарлотка в мультиварці

Погодьтеся, абрикос – настільки самодостатній фрукт, що куди його не додай, вийде смачно! А якщо це ще й солодка бісквітна випічка – успіх гарантовано на всі сто. До речі, рецепт простого та швидкого пляцка придатний не лише для випікання у мультиварці, його так само легко приготувати і в духовці.

Інгредієнти

  • 200 г абрикосів

  • 4 яйця

  • 1,5 скл. цукру

  • 150 мл сметани

  • 100 мл олії

  • 2 скл. борошна

  • 1,5 ч. ложки розпушувача для печива

  • ваніль до смаку

  • цукрова пудра для посипання

  • масло або маргарин для змащування форми.

Спробуйте ще приготувати тертий абрикосовий пиріг.

Приготування

  • Абрикоси помити, видалити кісточки. Якщо плоди великі, розрізати на 4 частини.
  • Яйця збити з цукром в круту піну.
  • Продовжуючи збивати, додати сметану, олію.
  • Борошно просіяти та перемішати з розпушувачем і ваніліном.
  • Поступово додавати борошняну суміш до збитої рідкої маси та вимішувати ложкою або лопаткою до однорідності.
  • Каструлю мультиварки змастити маслом або маргарином.
  • Вилити у форму все тісто. Зверху викласти часточки абрикосів, трішки втоплюючи їх.
  • Вибрати режим “випікання”, час 80 хв. Перевірити готовність дерев’яною паличкою.
  • Після звукового сигналу про завершення випікання мультиварку не відчиняти 10 хв.
  • За допомогою контейнера для пароварки дістати пляцок і охолодити на решітці.
  • Охолоджену шарлотку щедро посипати цукровою пудрою.

Рекомендуємо також рецепт шарлотки з яблуками в мультиварці.

Якщо вам сподобався рецепт абрикосової шарлотки в мультиварці, будь ласка, прокоментуйте його та поширте у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.