П’ять універсальних заправок від епатажного Джеймі Олівера

Коли відомий 39-річний британський кухар, ресторатор і телеведучий Джеймі Олівер просто перед камерою готує салатні заправки в баночках з-під джему, активно і довго трясе скляними ємностями, вдивляючись у вміст, мільйони кулінарних фанатів із захопленням вдивляються в екрани телевізора і жадібно ковтають слину в кульмінаційний момент, коли він спритно і ефектно поливає приготовленим соусом салат.


Французька заправка

Почистити і дрібно посікти половину зубчика часнику. Покласти часник в банку з-під джему, додати 1 ч. ложку діжонської гірчиці, 2 ст. ложки білого або червоного винного оцту і 6 ст. ложок оливкової олії extra virgin, по щіпці морської солі і свіжозмеленого чорного перцю. Закрити кришкою і добре потрусити.

 

Азіатська заправка

Корінь свіжого імбиру розміром з великий палець очистити і натерти на тертці, на тій же тертці натерти 1 зубчик часнику. Розрізати навпіл 1 свіжий червоний перець чилі, видалити насіння і дрібно порізати. З 1 лайма відтиснути сік. Все змішати в мисці, додати 1 ст. ложку кунжутної олії, 1 ст. ложку соєвого соусу, 3 ст. ложки оливкової олії extra virgin, 1 ч. ложку бальзамічного оцту і збити.

 

Заправка з йогуртом

У банку налити 6 ст. ложок натурального йогурту, 2 ст. ложки білого або червоного винного оцту і 1 ст. ложку оливкової олії extra virgin, додати по щіпці морської солі і меленого чорного перцю. Щільно закрити кришкою і потрясти.

 

Заправка з бальзамічним оцтом

Налити в банку з-під джему 6 ст. ложок оливкової олії extra virgin і 2 ст. ложки бальзамічного оцту, покласти по дрібці морської солі і свіжозмеленого чорного перцю. Закрутити кришку і добряче потрусити.

 

Лимонна заправка

6 ст. ложок оливкової олії extra virgin налити в банку з-під джему, додати по щіпці морської солі і свіжозмеленого чорного перцю. Вичавити сік 1 лимона, додати в ємність. Закрити кришкою і інтенсивно потрясти.

джеймі олівер

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора