Скумбрія запечена з яблуками

Дієтологи твердять, що найкорисніша риба – спечена, саме так вона засвоюється нашим організмом найкраще. У ній міститься кальцій, селен, фтор, цинк і велика кількість фосфору. Тому, щоб не хворіти, варто частенько їсти рибні страви. Приготуйте скумбрію за нашим рецептом і насолоджуйтесь ніжним смаком.


Інгредієнти для запікання риби

1 заморожена скумбрія

5 яблук

1 лимон

1 цибулина

40 грамів вершкового масла

2 столові ложки соєвого соусу

розмарин

перець.

Спробуйте ще приготувати скумбрію, запечену в банці.

Як запікати скумбрію

Рибу розморозити, промити і позбавитись від зайвої вологи за допомогою рушничка або серветки.

Розділити рибу на філе, потерти перцем і розмарином, збризнути соєвим соусом і залишити маринуватись на 15- 20 хвилин. Соєвий соус використовується, щоб замінити сіль. Якщо під рукою його не виявилось, можна рибу трішки посолити.

Порізати цибулю соломкою, 2 яблука і лимон тонкими скибочками, додати 1 столову ложку соєвого соусу, поперчити і акуратно все вимішати.

Форму для запікання застелити фольгою, зробивши з неї невелику ємність, куди викладатиметься скумбрія.

На дно формочки з фольги викласти шар з яблук, цибулі і лимона. Зверху покласти філе скумбрії, животиком на подушку з яблук, а спинкою доверху.

На рибу викласти тонкі пластинки порізаного вершкового масла.

З яблук, які залишились, видушити сік і залити ним рибу, поверх масла.

Форму для запікання поставити в розігріту духовку. Запікати близько 20 хвилини при температурі 180º.

Чудово смакує з печеною картоплею і овочами. Можна прикрасити дрібно порізаною зеленню.

Рекомендуємо також рецепт скумбрії у білому вині з помідорами.

Якщо вам сподобався рецепт скумбрії запеченої з яблуками, напишіть про це в коментарях та поділіться рецептом з друзями в соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest2Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone