Персикове варення-желе з апельсином та лимоном

Улітку, відкривши баночку персикового варення з додаванням цитрусових, одразу перенесетеся у тропічне літо. А приготувати його зовсім нескладно: усього лише два рази проварити по 5 хвилин і одразу ж закрити в банки. Зберігайте ароматний рецепт літа!


Інгредієнти для варення-желе

2 кг персиків без кісточок

1 лимон

1 апельсин

3 кг цукру.

 

Спробуйте ще приготувати персиковий пиріг.

Як приготувати варення-желе з персиків

Лимон та апельсин залити окропом і залишити на 30 хвилин.

Персики ретельно вимити, видалити кісточки.

Дістати з води лимон та апельсин, порізати зі шкіркою на шматочки, також видалити всі кісточки.

Підготовлені персики, апельсин та лимон перекрутити у м’ясорубці або змолоти у блендері.

Додати половину цукру (1,5 кг), перемішати, поставити на маленький вогонь, довести до кипіння і поварити 5 хвилин. Відставити у прохолодне місце на добу.

Через добу додати другу половину цукру і знову варити 5 хвилин.

Гарячим розлити у стерилізовані банки банках і закрутити стерилізованими кришками.

Перевернути догори дном і залишити так до повного вистигання.

 

Рекомендуємо також рецепт апельсинового варення в хлібопічці. 

 

Якщо вам сподобався рецепт варення з персиків та цитрусових, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook43Print this pageEmail this to someone