Мандри Кухнями: Перуанська страва Ломо Сальтадо екслкюзивний рецепт

Мандри кухнями, як і обіцяли повертаються до приготування перуанських страв. Завдяки Іванні Каррера – ми маємо чудовий рецепт, який Іванна радить приготувати та скуштувати. І холодного зимового дня ми вирішили принести теплі смачні нотки з південної Америки. Нагадуємо Рецепт від Іванни Каррера – з минулого дуже цікавого та інформативного  випуску:  

Це перуанська страва – Ломо Сальтадо.  Вона відноситься до перуанської кухні – Андіна.
Більшість перуанських страв на жаль неможливо приготувати в Україні через відсутність потрібних інгредієнтів.

Але я поділюся з Вами та читачами рецептом Lomo saltado (ломо сальтадо). Ви вже згадували пане Олександре про неї у Ваших попередніх статтях. Це страва яку ви знайдете в ресторанах і яку часто готують вдома. Перекладається ломо сальтадо як стрибуча вирізка. Тому що коли готують страву її підкидають в сковорідці, від того і стрибуча вирізка.


Lomo saltado

На2 порції

Інгредієнти:

250-300 гр яловичої вирізки (за бажанням можна замінити курячим філе)

2 середніх цибулі

2 середніх помідори (цибулі й помідорів може бути більше або менше, як вам до смаку)
Петрушка
Сіль
Перець
Соєвий соус 

(Можна додати червоного вина або піско)

Рис
Картопля
Приготування:

Налізаємо вирізку середніми скибками, не грубими щоб м’ясо добре посмажилося. Смажимо на сковорідці на олії майже до готовності. Потім додаємо цибулю. Нарізуємо цибулю розміром як скибки помідора. Додаємо до м’яса. Доки все це смажиться нарізуємо помідори скибками. Коли цибуля трохи підсмажилася всипаємо помідори. Додаємо сіль, перець за смаком, соєвий соус також за смаком. Смажимо щоб помідори розм’якли. В кінці додаємо петрушки. Окремо відварюємо рис та окремо смажимо картоплю. Все, страва готова.Подається на стіл вирізка разом із рисом та картоплею. Смачного! Надіюсь вам прийде до смаку перуанська страва.

Звичайно готувалось не зовсім автентично, а трішки інакше. Але повірте – це неймовірно смачно, цибуля, томати, яловичина, соєвий соус  в поєднанні з картоплею та рисом – це щось!!! Я полюбляю, щоб був сік від страви, тому я спеціально трохи більше тушкував томати ніж потрібно. Все для того, щоб вони дали сік. В поєднанні з соєвим соусом – вийшло дуже насичено та смачно.  Перуанці здається так не роблять, та мені так смачніше. Плюс я не додавав червоного вина, адже зазначалось, як на вибір.  Ломо Сальтадо (стрибуча вирізка) – потрібно підкидати на сковорідці, я спробував так лише один раз яловичиною. Можна пожежну ситуацію створити, адже олія горить. (примітка автора – це був гумор) Мабуть  лише перуанці,  так віртуозно вміють і знають, як це робити. Просто ретельно час від часу все перемішуйте кухонним приладдям. Моя картопля перед смаженням оброблена спеціями – орегано, базиліком, сумішшю перцями та петрушкою. Я так люблю, рецепт цього не вимагає. Звичайна картопля, трішки більша від стандартної фрі. Яловичину рекомендовано різати – кубиками, та смужками я вирішив цікавіше – головне не дуже товстими, щоб наше м’ясо добре обсмажилось. Я завжди раджу – одне,  дотримуйтесь лише базовості страви та основного набору інгредієнтів, а далі чим більше ваших кулінарних експериментів то краще.  Таким чином ви створите свій  власний  варіант – смачної страви, по своїй власні рецептурі та способу приготування.

Lomo Saltado покроково:

Нам потрібні для страви – томати, цибуля, червоний перець, часник.

Нарізуємо цибулю

Нарізуємо томати

Наша картопля

Наша яловичина

Далі усе покроково готуємо, як зазначено в рецепті від Іванки Каррери.

На виході – ми отримуємо,  щось неймовірно смачне та не звичне для нашого столу. Це поєднання картоплі та рису в одній страві. Таке буденне можливо для перуанців, але не для українців. Смачне м’ясо – з овочами власному соку та з соєвим соусом створюють особливу нотку. Трішки пікантну завдяки червоному перцю.

Варіант Ломо Сальтадо від Мандри кухнями.

Приготовлені страви – як хороші фільми, якщо дійсно кінострічка глибокого  змісту та цікавого меседжу,  то ми її ще раз подивимося. Таке ж із приготовленими стравами, якщо вони смачні ми їх ще раз приготуємо. Я сьогодні відкрив для себе перуанську страву Ломо Сальтадо. Вона мені прийшлась до вподоби. Я неодмінно, буду ще готовити – Lomo Saltado. Можливо спробую приготувати з курячим філе, додати ще щось свого, поекспериментую з інгредієнтами.  Для цього потрібно зовсім мало, мати лише бажання на відповідний хороший настрій. Чого і всім читачам бажаю. Спробуйте приготувати перуанське Ломо Сальтадо. Зробіть для себе та когось цей день – смачним та особливим.

Автор матеріалу: Олександр Ковальчук.

Теги:
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора