Куряче філе у вершковому соусі

Куряче філе – корисне, дієтичне м’ясо, яке, до того ж, швидко готується. Воно завжди виручить, якщо до вас завітають неочікувані гості. З нього можна приготувати цікаві страви, одну з яких ми пропонуємо вам. Отже, рецепт приготування курячого філе у вершковому соусі.

Інгредієнти для страви

  • 600 грамів курячого філе

  • 200 грамів печериць свіжих або консервованих

  • 200 грамів сметани або майонезу

  • 150 грамів твердого сиру

  • 2 столові ложки вершкового масла

  • 2 зубці часнику

  • 1 цибулина

  • сіль і перець до смаку.

Рекомендуємо також рецепт курячих грудок у часниковому соусі.

Як приготувати

  • Печериці порізати і обсмажити на вершковому маслі до готовності, посолити і поперчити. Все ретельно вимішати.
  • Якщо у вас консервовані печериці, їх не потрібно вже смажити, а лише порізати на шматочки.
  • Форму для запікання змазати вершковим маслом і викласти куряче філе, яке потрібно розрізати навпіл, посолити і поперчити. За бажанням можна додати свої улюблені приправи.
  • На філе викласти порізані печериці, а також цибулю, порізану тонкими напівкільцями.
  • Подрібнити часник і перемішати його зі сметаною. Отриманою сумішшю змастити цибулю і посипати все потертим на дрібній тертці сиром.
  • Форму для запікання розмістити в розігріту до 180º духовку приблизно на 40 хвилин. Час запікання залежить і від розміру курячого філе, тому варто спостерігати за процесом приготування.

Перегляньте також 8 оригінальних рецептів приготування курки.

А вам сподобався рецепт курячого філе у вершковому соусі? Збережіть його собі і не забудьте приготувати. Діляться своїми враженнями в коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора