Вечеря для двох: рецепт запеченої качки з картоплею

Запросили дівчину в гості на вечерю? Хочете її здивувати? Давайте разом з вами приготуємо смачну романтичну вечерю на двох… Зваблювати будемо запеченою качкою з картоплею. Рецепт не є протсим та швидким, але страва варта тієї ночі) Команда Їсти знає свою справу та радить вам йти в магазин за інгредієнтами, які перечисленні нижче. Чекаємо на ваші відгуки та коментарі.


Інгредієнти для качки та картоплі

Качка – 1 штука (1,5-1,8 кг)
Картопля (краще молода) – 1-1,5 кг
Кардамон – 5 г
Ягоди (продаються у відділах зі спеціями) – 15 г
Перець чорний горошком – 5 г
Перець запашний – 5 г
Апельсин (середній) – 1 штука
Цукор – 70 г
Сіль морська – 90 г
Лавровий лист – 1 штука
Розмарин свіжий – 2 гілочки
Чебрець свіжий – 2 гілочки

Як приготувати запечену качку з картоплею на двох

Маринад

Дистильовану воду доводимо до кипіння зі спеціями: кардамон, ялівцеві ягоди, перець чорний і запашний, сіль морська, цукровий пісок, апельсин (зрізати цедру, додати в маринад, з апельсина зробити фреш і додати в самому кінці). Маринад остудити до кімнатної температури.

Качка

Качку зачистити від пір’я (якщо такі є), відрізати шию (якщо є), підрізати крила до першої фаланги. Добре промити всередині і зовні.

У остиглий маринад занурити підготовлену качку і залишити на шосту годину маринуватися в холодильнику. Потім дістати, процідити, якщо залишилися спеції – видалити. Розігріваємо духовку до 140 градусів. На деко викладаємо качку і завантажуємо на півтори години (але стежимо за нею).

Через відведений час викладаємо картопля з сіллю і перцем (почищений і, якщо великий, порізаний на дві частини) навколо качки, підвищуємо температуру духовки до 195 градусів на 30 хвилин і періодично поливаємо качку і картопляним соком, який виділяється. Доводимо до готовності. Качку розібрати на рівні частки: одна ніжка плюс одна грудка або крило і грудка.

Сервіруємо тарілку

Ніжка плюс грудка, поруч – картопля, посипаємо нарізаним розмарином і листям чебрецю.

Якщо вам сподобався рецепт качки з картоплею, то стате лайк. Приэмного апетиту вам та вашій другій половинці)

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest3Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+2Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone