14.07.2015

Фруктова прохолода, або Як приготувати заморожений коктейль

Заморожений фруктовий коктейль, також відомий як poptails – заморожений сік – ідеальний спосіб охолодитися влітку. А ще це оригінальний напій для спекотного літнього дня. Так, ці заморожені ласощі продаються на кожному кроці. Але навіщо купувати в магазині не зрозуміло що, якщо цю смакоту можна приготувати власноруч. А ще це вдалий спосіб здивувати друзів і відпочити в компанії такого виду морозива.


 Дайкірі

Дайкірі

Рецепт молочного коктейлю з морозивом та полуницею 

Коли справа доходить до коктейльних заморожених смаколиків, напій дайкірі – перший у списку. В оригінальному дайкірі  використовується світлий ром, цукровий сироп, сік лайму і, звичайно ж, лід. А от до замороженого коктейлю пропонується додати ще свіжої полуниці. Тому змішайте полуницю, ром, сік лайма, цукор і з льодом, потім усю цю суміш розлийте по формах і заморозьте. Через кілька годин матимете ідеальне літнє задоволення – дайкірі.

Персикова сангрія

персикова сангрія

Рецепт персикового варення з апельсином та лимоном 

Взагалі сангрія – іспанський середньоалкогольний напій на основі червоного вина з додаванням шматочків фруктів, цукру, а також невеликої кількості бренді і сухого лікеру. Але у сучасних умовах сангрію готують із найрізноманітніших продуктів з додаванням алкоголю різної міцності та сезонних фруктів.

Поріжте 2 персики на тонкі шматки товщиною не більше 1,5 см. Додайте персикового шнапсу, але не багато, щоб персик трохи промаринувався. Персики, що залишилися, очистіть від шкірки і збийте у блендері на пюре. Щоб сангрія не була занадто рідкою, дочекайтеся, поки замариновані персики вберуть шнапс у себе. Коли усе готово, змішайте інгредієнти, додайте заморожений лід і розлийте по формах або залиште в одній ємності, щоб потім зробити заморожені кульки. За кілька годин у морозилці персикова сангрія готова!

Читайте: Винне морозиво. Нова ідея для солодкого бізнесу

Мохіто

Мохіто

Рецепт вершкового морозива “Амаретто” 

Цукор, м’ята, сік лайму – це дивовижні інгредієнти для будь-якого морозива. Додайте ром – і отримаєте мохіто – коктейль шанувальників поп-музики. Використовуйте ром у якості базового інгредієнту для замороженого мохіто. Закип’ятіть цукор і воду разом, коли цукор розтане, додайте м’яту, і нехай вона покипить  протягом п’яти хвилин. Дайте суміші охолонути. Після цього процідіть напій, додайте сік лайма і свій алкоголь. Також за бажанням можна додати шматочки лайму – так заморожене мохіто виглядатиме оригінальніше.

Піна колада

Піна Колада

Рецепт кокосового лікеру а-ля “Малібу” 

Піна колада – коктейль, який найкраще смакує влітку, хоча цей напій не завжди освіжає.  Краще куштувати піну коладу у вигляді замороженого коктейлю. Змішайте свіжий ананас з кокосом, додайте ром і збийте до отримання однорідної маси. Процідіть суміш, при бажанні можна залишити шматочки фруктів. Поставте до морозильної камери на 24 години, щоб коктейль промерзся кристаликами, тоді піна колада смакувати краще і при цьому освіжатиме вдвічі сильніше.

Текіла Санрайз

Текіла Санрайз

Рецепт полуничного морозива в домашніх умовах 

Текіла санрайз у новій інтерпретації – фруктове морозиво, яке найкраще смакує влітку, і якщо ви зготуєте його іншим способом, він смакуватиме, як коктейль. Вам потрібні: ананас, текіла, гренадин – й ідеальний коктейль текіла санрайз у вигляді морозива, буде готовий за кілька хвилин. Змішайте сік ананаса з шматочками ананаса, додайте текілу. Заповніть форми для морозива приблизно на три чверті чаші і до кожної чайною ложкою додайте гренадин – густий солодкий сироп червоного кольору, який широко використовують при приготуванні коктейлів як підсолоджувач, а також для надання красивого кольору.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.