Вершкове морозиво «Амаретто»
Морозиво зі смаком мигдалю, мабуть, сподобається усім. Тим паче якщо це морозиво домашнього приготування, із натуральних вершків і молока. Скуштувавши цей смаколик, у вас неодмінно попросять рецепт.
Інгредієнти для вершкового морозива
0,5 скл. вершків
1 скл. молока
5 ст. ложок цукру
4 жовтки
1 ч. ложка крохмалю
1 ст. ложка «Амаретто» (або 2 краплі мигдалевого ароматизатору+2 ст. ложки коньяку)
жменя родзинок
Радимо також приготувати полуничне морозиво.
Як приготувати вершкове морозиво "Амаретто"
- Ошпарені окропом родзинки залити «Амаретто», перемішати, накрити, залити на 30 хв.
- Жовтки розтерти з цукром, додати 0,5 скл. вершків і варити на маленькому вогні до загустіння.
- Крохмаль, розведений у 0,5 скл. молока, влити в суміш і варити ще 3 хв, не збільшуючи вогонь, можна додати дрібку ванілі.
- Можна додати натерті мандаринових чи апельсинових шкірочок або 1 ч. ложку порошку какао.
- Каструлю з яєчно-молочною сумішшю швидко охолодити і покласти на 2–3 год у холодильник.
- Коли суміш загусне, її збити вінчиком або міксером, змішати з родзинками, розкласти у склянки чи креманки і заморозити.
Скуштуйте також морозиво у домашніх умовах.
Якщо вам сподобався , напишіть про це у коментарях.