17.10.2015

Вершкове морозиво «Амаретто»

Морозиво зі смаком мигдалю, мабуть, сподобається усім. Тим паче якщо це морозиво домашнього приготування, із натуральних вершків і молока. Скуштувавши цей смаколик, у вас неодмінно попросять рецепт.


[columns]

[column size=”half” last=”no”]

Інгредієнти для вершкового морозива

0,5 скл. вершків

1 скл. молока

5 ст. ложок цукру

4 жовтки

1 ч. ложка крохмалю

1 ст. ложка «Амаретто» (або 2 краплі мигдалевого ароматизатору+2 ст. ложки коньяку)

жменя родзинок.

 

Радимо також приготувати полуничне морозиво.

[/column]
[column size=”half” last=”yes”]

Як приготувати вершкове морозиво “Амаретто”

Ошпарені окропом родзинки залити «Амаретто», перемішати, накрити, залити на 30 хв.

Жовтки розтерти з цукром, додати 0,5 скл. вершків і варити на маленькому вогні до загустіння.

Крохмаль, розведений у 0,5 скл. молока, влити в суміш і варити ще 3 хв, не збільшуючи вогонь, можна додати дрібку ванілі.

Можна додати натерті мандаринових чи апельсинових шкірочок або 1 ч. ложку порошку какао.

Каструлю з яєчно-молочною сумішшю швидко охолодити і покласти на 2–3 год у холодильник.

Коли суміш загусне, її збити вінчиком або міксером, змішати з родзинками, розкласти у склянки чи креманки і заморозити.

 

Скуштуйте також морозиво у домашніх умовах.

[/column]

[/columns]Якщо вам сподобався , напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.