Несолодкі десерти – королеви основних страв
Їжте кекси на обід і торт на вечерю. Внесіть десерти в перелік основних страв – і ви можете споживати пончики тричі на день. Пропонуємо переглянути сім так званих десертів, які легко можуть перекочувати на початок або середину прийому їжі.
Сирні пончики
Усім нам знайомі пончики, які у фритюрі смажила у дитинстві бабуся. На прилавках супермаркетів теж є така солодка страва – з вишнею, маком, згущеним молоком чи з іншими наповнювачами. Але тепер пончики перескочили з розділу «Десерти» у розділ «Гарячі страви». Бо ж нині їх готують з зовсім не солодкими начинками. Прикладом слугують сирні пончики. Їх не важко зробити і на власній кухні. Трохи затраченого часу і кінцевий результат не змусить себе довго чекати.
Спробуйте приготувати сирні еклери
Кекс із беконом та яйцем
Швидкий сніданок – це смажене яйце з беконом і помідорами, плюс тости. Але чому б не зробити цю буденну страву трішки оригінальнішою? Якщо у вас є кругленька булочка – виріжте з неї серединку. Покладіть туди порізаний бекон і вбийте яйце. Усе це поставте у духовку на 5-7 хвилин – ваш сніданок готовий. Таку страву легко готувати. І виглядає чудово, і смакує прекрасно.
Млинці з шинкою і сиром
Хто каже, що млинці їдять тільки на сніданок і на десерт? Зробити смачну вечерю з ласощами, наповнюючи млинці шинкою і сиром, легко. Додайте спаржу або шпинат, щоб додати страві ще більше кольорів.
Спробуйте приготувати млинці мереживні
Торт-сендвіч
Це торт-бутерброд. Скибочку такого сендвічу не соромно запропонувати гостям. Цей смачний десерт повністю відповідає новій кулінарній тенденції, але готується він легко і зі знайомих нам продуктів. Торт-сендвіч набув широкої популярності в Швеції, де його так і називають Smörgåstårta (торт-сендвіч). Змазати шари торту можна будь-чим. Усе, що є в холодильнику, підійде чудово. Вмикайте фантазію і дивуйте домашніх.
Льодяники-равіолі
Якщо ви вмієте робити пельмені, ви можете перетворити їх на льодяники, приклавши мінімум зусиль. Просто в приготований італійський пельмень вставте дерев’яну чи пластикову паличку. Подайте «льодяники» з соусом, який найкраще пасуватиме до начинки. Виглядає така страва, як десерт, а от смакує зовсім по-іншому.
Картопляний пломбір
Це чудове морозиво – ідеальний солоний гарнір. Картопляне пюре набуде нового смаку і кольору, якщо його полити соєвим соусом, і покласти помідори чері, розрізані навпіл. Це, звичайно ж, про презентацію. Ви можете зробити цю страву у стилі «Парфе», тобто викласти шарами, додавши овочі і м’ясо. До прикладу, шар картоплі пюре і підсмаженої шматочками свинини. Полити соєвим соусом і прикрасити помідором чері. А головне – складіть це все у креманку, щоб смакувати як морозиво.
Спробуйте приготувати Французьке картопляне пюре
Смажений томатний пиріг – тарт
Це не розкішний вишневий пиріг для закінчення їжі, це печений пиріг з помідорами, який подається в якості головної страви на вашому столі. Готується він набагато простіше, ніж ви думаєте, і це дійсно здорова їжа.
Тарт – базовий пиріг французької кухні. Це пиріг із пісочного тіста, при замішуванні якого, як правило, не додають, ані солі, ані цукру. Уся начинка на тарті – зверху. Це щось схоже на нашу шарлотку, яку готував, мабуть, кожен. От тільки замість яблук чи вишень покладіть помідори, і ви матимете смачну солену страву – томатний тарт.