Закуска «Картопляні квіти» з грибною начинкою

Салатом в корзиночках уже нікого не здивуєш. А от якщо подати його у квітах з картоплі, буде вау-ефект. Спробуйте, за нашим рецептом це зовсім просто.
Інгредієнти для закуски
5 картоплин
100 г грибів
шматок кабачка
1 болгарська перчина
100 г сиру
перець, кунжут, сіль
Скуштуйте також картопляний гратен.
Як приготувати картопляні квіти
- Картоплю почистити і порізати тонкими пластинами. У силіконові форми для кексів викласти картопляні пластини у вигляді квітки (5 пластин з боків і одна посередині).
- Сир потерти, додати жовтки, посолити і збити в однорідну масу. По 1–2 ст. ложки сирної маси влити в квітки, щоб при випіканні вони скріпилися і не розпадалися.
- Приготувати начинку: гриби, перець і кабачок порізати і обсмажити на олії, посолити і поперчити. Викласти начинку на сирну масу.
- Картопляні пелюстки змастити олією. Картопляні квіти випікати за температури 180 градусів до золотистої скоринки картоплі.
- За 5–10 хв до готовності посипати квітки кунжутом. При подачі прикрасити зеленню, Закуску можна приготувати з будь-якою начинкою: м’ясною, рибною або овочевою.
Приготуйте також картопляні палички з сиром.