Як часто і як правильно їсти авокадо сирим

Як часто і правильно їсти авокадо сирим? Мабуть, багато хто задумувався над цим питанням. Сьогодні, ми розповімо, чим корисне авокадо, його калорійність та з чим їсти плід. А також, поділимось корисними рецептами з додаванням сирого авокадо: салат з тунцем, бутерброди з яйцем пашот, смузі з чорницями.

Авокадо — плодова рослина, яка має форму груші, овалу або кулі, налічуючи близько 400 різновидів і може досягати до 2-х кілограмів. Зовнішній шар покритий жорсткою шкіркою темно-зеленого кольору. Авокадо має м’яку консистенцію, нагадуючи смак вершкового масла й горіхів і був занесений в Книгу рекордів Гіннеса за кількістю поживних речовин.

Як вибрати авокадо

Як правильно вибрати авокадо

Для того, щоб правильно обрати плід, необхідно дізнатись чи він стиглий. Для цього злегка натисніть пальцем на авокадо, якщо відчувається опір, а вм’ятина вирівнялась — плід можна купувати. Якщо ж вм’ятина залишилась, він може бути перестиглим або взагалі — гнилим. Надто твердий фрукт брати не варто, так як він не матиме жодного смаку. На ньому, не повинно бути жодних плям або тріщин.

Як часто і правильно їсти авокадо

Як часто і правильно їсти авокадо

Ті, хто дотримується здорового харчування, вважають авокадо, незамінним продуктом в своєму, щоденному раціоні. Проте, він є калорійним продуктом, тому варто знати як часто можна їсти цей фрукт.

Дієтологи вважають, що авокадо можна їсти щодня, проте не більше одного плоду. Так як надмірне вживання авокадо, може позначитись на вашій фігурі а також, викликати важкість в шлунку.

Одного, чіткого правила як правильно їсти авокадо — немає, але перед цим, треба знати як його очистити. Щоб це зробити, спочатку розріжте фрукт по колу, і одночасно прокрутіть дві половинки в протилежні сторони. Щоб дістати кісточку ви можете вдарити гострою стороною ножа або підважити з допомогою ложки. Після цього, також, ложкою дістати м’якоть.

Вживати авокадо можна як в сирому вигляді, так і в різноманітних стравах, головне, зробити це одразу після очищення. Так як він має властивість швидко псуватись, щоб це уповільнити, збризніть його лимонним соком і замотайте харчовою плівкою.

З чим їсти авокадо? Корисні рецепти

Авокадо, універсальний плід, який можна поєднувати з безліччю різних продуктів. Наприклад, зі свіжими овочами та фруктами, морепродуктами, зеленню, молочними продуктами, спеціями та різними соусами, іноді, може використовуватись як основа для них.

З авокадо, можна готувати різні страви, або вживати практично в чистому вигляді сирим. Для цього, очищений плід розімніть виделкою або наріжте шматочками, додайте сіль, перець та спеції. Він дуже корисний, тому пропонуємо 3 легкі рецепти з сирого авокадо, які можна легко приготувати в домашніх умовах.

Бутерброд з авокадо та яйцем пашот

Бутерброд з авокадо та яйцем пашот

Ingredients

  • 1 шматочок хліба (цільнозернового)

  • 1/2 авокадо

  • 1 ст. л. сиру “Філадельфія”

  • 50 г фета

  • 1 яйце

  • рукола за смаком

Рекомендуємо, фруктовий салат з йогуртом та авокадо.

Directions

  • На сухій сковорідці, злегка обсмажити хліб, намастити на нього м’який сир, викласти руколу.
  • Нарізати авокадо шматочками і викласти поверх руколи.
  • Виделкою роздавити фету і посипати ним бутерброд.
  • Доведіть до кипіння 2 літри води, додайте столову ложку оцту. В окрему мисочку акуратно розбийте яйце.
  • Вінчиком зробіть невелику воронку в каструлі і вкиньте в її центр яйце. Варіть 2 хвилини, постійно помішуючи. Після чого витягніть і викладіть на паперовий рушник щоб стекла вода. Потім викладіть на бутерброд.

Салат з авокадо з тунцем

Салат з авокадо з тунцем

Ingredients

  • 150 г слабосоленого тунця

  • 1 шт. авокадо

  • 3-4 листа салату

  • Сік лимона

  • Оливкова олія

Спробуйте, гарбузовий салат з авокадо та соусом Харісса.

Directions

  • На тарілку викладаємо листя салату, яке попередньо рвемо руками. Тунець ріжемо на шматочки і викладаємо на листя. Заправляємо оливковою олією.
  • Очищене авокадо ріжемо півкільцями, поливаємо лимонним соком та викладаємо на салат. За потреби можна додати спеції або іншу зелень

Смузі з авокадо та чорниці

Смузі з авокадо та чорниці

Ingredients

  • 1/2 авокадо

  • 1/2 скл. чорниць

  • 1/2 скл. кефіру

  • 1/2 ч. л. меду

Directions

  • Очищене авокадо ріжемо на шматочки і вкидаємо в чашу блендера. Додаємо чорниці, кефір. Збиваємо
  • В готовий смузі додаємо мед, перемішуємо. Смачного!

Чим корисне авокадо та його калорійність

М’якоть авокадо містить велику кількість білка, жирні кислоти, антиоксиданти, магній, калій, вітамін A, B6, B12, D, K та C. А вітамін Авокадо уповільнює процеси старіння, сприяє покращенню метаболізму та циркуляції крові в організмі, зміцнює імунітет. Окрім того, авокадо чудово допомагає при схудненні, так як покращує обмін речовин, головне, не вживати його у надмірних кількостях. В середньому, його калорійність становить 161 Ккал на 100 грам.

Приготуйте, салат з червоної капусти та авокадо.

Теги: