Яйця пашот під соусом божоле
Рецепт приготування яєць від відомого французького кухаря Поля Бокюза. Спробуйте себе у ролі шеф-кухаря. Це справді просто!
Ingredients
4 яйця
10 г оцту
1 яєчний жовток
1 ч. ложка гірчиці
15 мл арахісової олії
5 мл оливкової олії + 3 ст. ложки для смаження
4 скибки тостового хліба
гілочка петрушки
15 мл вина божоле
1 ст. ложка винного червоного оцту
сіль, чорний перець за смаком
Рекомендуємо також рецепт смаженої печінки від Джулії Чайлд.
Directions
- У каструлі закип’ятити воду, додати оцет, зменшити до мінімуму вогонь.
- У миску обережно, щоб не пошкодити жовток, розбити яйце, а потім так само обережно перелити його в ледь киплячу воду. Так вчинити з усіма яйцями. Робити це слід досить швидко.
- Варити яйця 2-3 хвилини. Готові яйця вийняти за допомогою шумівки і перекласти у крижану воду, щоб схолонули.
- Жовтки змішати з гірчицею, збивати, додаючи по трішки 5 мл оливкової олії і 15 мл арахісової, щоб вийшов майонез.
- Зі шматочків хліба вирізати кружечки розміром з яйце, обсмажити в оливковій олії. Рештки хліба порізати кубиками, також обсмажити.
- Приготувати соус: налити 10 мл вина, додати цукор і варити, поки не вийде рідкий сироп. Змішати отриману суміш з майонезом.
- У центр кожної тарілки покласти круглий шматок обсмаженого хліба, на нього – яйце. Полити соусом, посипати зеленню, зверху покласти кубики хліба. Навколо капнути олії і над ними кілька разів прокрутити в млинку чорний перець.