Яйця пашот під соусом божоле

Рецепт приготування яєць від відомого французького кухаря Поля Бокюза. Спробуйте себе у ролі шеф-кухаря. Це справді просто!

Ingredients

  • 4 яйця

  • 10 г оцту

  • 1 яєчний жовток

  • 1 ч. ложка гірчиці

  • 15 мл арахісової олії

  • 5 мл оливкової олії ​​+ 3 ст. ложки для смаження

  • 4 скибки тостового хліба

  • гілочка петрушки

  • 15 мл вина божоле

  • 1 ст. ложка винного червоного оцту

  • сіль, чорний перець за смаком

Рекомендуємо також рецепт смаженої печінки від Джулії Чайлд.

Directions

  • У каструлі закип’ятити воду, додати оцет, зменшити до мінімуму вогонь.
  • У миску обережно, щоб не пошкодити жовток, розбити яйце, а потім так само обережно перелити його в ледь киплячу воду. Так вчинити з усіма яйцями. Робити це слід досить швидко.
  • Варити яйця 2-3 хвилини. Готові яйця вийняти за допомогою шумівки і перекласти у крижану воду, щоб схолонули.
  • Жовтки змішати з гірчицею, збивати, додаючи по трішки 5 мл оливкової олії і 15 мл арахісової, щоб вийшов майонез.
  • Зі шматочків хліба вирізати кружечки розміром з яйце, обсмажити в оливковій олії. Рештки хліба порізати кубиками, також обсмажити.
  • Приготувати соус: налити 10 мл вина, додати цукор і варити, поки не вийде рідкий сироп. Змішати отриману суміш з майонезом.
  • У центр кожної тарілки покласти круглий шматок обсмаженого хліба, на нього – яйце. Полити соусом, посипати зеленню, зверху покласти кубики хліба. Навколо капнути олії і над ними кілька разів прокрутити в млинку чорний перець.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора