13.09.2016

Яблука в тісті | Рецепт приготування смажених яблук в тісті

Запечені яблука в тісті

Приготуйте смажені яблука в тісті на сковороді, адже це швидкий і смачний десерт. Замість яблук можна використати ананаси, груші, навіть банани. Мабуть, це один з найпростіших, та найшвидших ласощів, проте які вони хрусткі та смачні.

Страва сподобається, як дорослим, так і дітям. Яблучка в тісті виходять соковитими та запашними. Тісто по цьому рецепті трохи густіше ніж на налисники. А хрустка та золотиста шкірочка точно сподобається вашій сім’ї. Порадуйте своїх близьких, приготуйте їм  цей смаколик, адже час який ви витратите, всього 15 хвилин.

Рецепт яблук в тісті

Яблука обов’язково повинні бути в раціоні у кожного, а якщо їх обсмажити в тісті вийде дуже швидкий та смачний десерт на сніданок. Порадуйте свою родину чимось новеньким, замість звичайних пиріжків з фруктами чи ягодами. Для цього рецепту обирайте кисло-солодкий сорт, але перд тим проваріть їх в солодкій воді 2 хвилинки, і починайте приготування. Замість молока можна використовувати кефір, мінеральну чи звичайну воду.

Інгредієнти

Спробуйте також приготувати оладки з морквою та яблуками 

Приготування

  • Білки відділити від жовтків.
  • Жовтки перетерти з цукром.
  • Додати сметану, молоко, борошно, добре змішати.
  • Білки збити в піну.
  • Додати в тісто, обережно перемішати.
  • Фрукти почистити, видалити серцевину, порізати кружальцями товщиною 7 міліметрів.
  • Вмочати в тісто і смажити на олії з обох боків до золотистої скоринки.
  • Готові яблука посипати цукровою пудрою.

Щоб ваші яблучка буди смачними, потрібно дотримуватись кількох порад: щоб вони не потемніли, збризніть їх лимонним соком. Плоди обирайте твердих сортів, олії має бути так, щоб фрукти просто “плавали” в ній, це не дозволить ввібрати сильно багато жиру та пригоріти. Не закидайте дуже багато шматочків, інакше вони просто злипнуться. Перед тим, як занурите яблука в тісто, обкачайте їх у просіяному борошні. Готувати потрібно у добре розігрітій олії, щоб аж почала потріскувати. Після приготування, обов’язково відправте їх на паперровий рушник, щоб зайвий жир вийшов. Кляр можете приготувати з ванільним цукром, або додати туди кориці. Якщо ви не любите рослинну олію, можете замінити її вершковим маслом, так ваш десерт стане ще ніжнішим.

Не додавайте надто багато цукру, інакше ваші смаколики матимуть пригорівший вигляд, краще після приготування притрусити цукровою пудрою з корицею чи фруктовим сиропом. Подавати можна з вершками чи морозивом.

Рекомендуємо також рецепт гречаних млинців на пиві з яблуками та родзинками 

Якщо вам сподобався рецепт яблук в тісті, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.