Яблука по 20, дині – по 200 доларів – найдорожчий у світі фруктовий салон

У липні 2013 року у Токіо відбулась визначна подія для усіх прихильників фруктів, бо ж саме тоді, у столиці японської держави, відкрили магазин з діамантами і перлинами, але це не ювелірний салон. Тут ви не придбаєте сережки чи кольє, на його прилавках — фрукти, хоча ціни практично не відрізняються. Тому якщо ви маєте зайвих кілька сотень доларів на вас тут радо чекають.


кавун 1

Сембікія (Sembikiya) — фруктовий магазин, інтер’єр якого швидше нагадує ювелірний салон, та й фрукти виставлені на продаж особливі: ідеальна форма, надзвичайний аромат і неперевершений смак. Якщо ви хочете когось здивувати, подаруйте цій людині квадратний кавун із салону Сембікія. Коштуватиме таке задоволення не дешево — 212$.

диня 2

Усі фрукти, які продають у салоні Сембікія вирощуються у спеціальних умовах: теплиці або ж відкрите повітря, сонячні промені чи ультрафіолет, і навіть використовують капелюшки. До прикладу, диня Юбарі обійдеться вам у 160$. Вирощується така диня в спеціальних теплицях з використанням кондиціонеру. В спеку на соковиті “голови” одягають паперові капелюхи, в холодну пору — обігрівають. До слова, на ранньому етапі усі дині Короля Юбарі (так їх ще називають), зрізають залишаючи дозрівати лише одну, яка в результаті буде ексклюзивною.

полуниця 3

Королівська полуниця — 69$, коробку вишень купують за 150,50$, а славнозвісні японські яблука Senkai-Ichi “поцуплять” із вашого гаманця 21$ (за штуку).

яблука 5

Фруктовий магазин Сембікія — сімейна справа, яка починалась з звичайної лавки з фруктами, але одного разу власники змінили напрямок і почали вирощувати ексклюзивні і дорогі фрукти. Тепер Сембікія, історія якого розпочалась ще 1834 року, процвітає. Сюди приходять швидше за подарунком для когось, аніж за ласощами для себе. А ще за обслуговуванням, бо ж працюють тут люди, які знають про фрукти все. Вони допоможуть вам обрати, розкажуть де зберігати, коли найкраще з’їсти та кому подарувати.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора