Їстивні аксесуари у вашому гардеробі: міф чи реальність?
Мода і їжа речі далекі від поєднання, ну хіба модна їжа або мода на їжу, тоді це ще реально. Але уявіть ситуацію — «Ви йдете по вулиці. І раптом вам ну дуже захотілося щось смачненьке, а магазинів поблизу немає. Вихід є. Запонки на сорочці вашого чоловіка з ШОКОЛАДУ». Ви думаєте це вигадка? – зовсім ні. Сьогодні це реально.
Італійський фотограф, ілюстратор і ретушер Фулвіо Бонавіа створив книгу кулінарних шедеврів, але у ній не страви, а справжні витвори мистецтва: сумочка з ожини, сандалі із баклажану, кольє із локшини та багато іншого. Книга кулінарного дизайну під назвою “Важливість смаку” (“A Matter of Taste”) створена у співпраці з шеф-кухарем Петоєм Матіа (Peta Mathias). Головна концептуальна тема книги – “Їжа як мода”.
Фотоілюстрації книги не фотошоп, усе це реально створювали Бонавіа і Матіа. І хоча їстивні аксесуари, створені митцями — геніальні, історія їх існування не довговічна. Нині ці твори мистецтва існують лише на папері, але Фулвіо Бонавіо, у одному з інтерв’ю італійському виданню, сказав: “Я створю нові шедеври тим, хто буде це носити”. Тож якщо ви надумаєте мати у своєму гардеробі баклажанові капці або ж шолом із кавуна, моя вам порада: тримайте ці речі міцно біля себе на вулиці, щоб ніхто від вас не вщипнув шматочок. І ще одне, як прийдете додому не забудьте покласти свою ожинову сумку в холодильник.