Яблучний пиріг із заварним кремом

Поділитись публікацією:

Цей пиріг смачний ще теплим. Та наступного дня він стає ще смачнішим. Якщо одразу після випікання тісто кришиться, а крем дуже м’який (хоч у цьому теж є своя родзинка), то через ніч пиріг стає суцільним, монолітним, він легко нарізається і просто тане у роті. Записуйте рецепт.

Інгредієнти для яблучного пирога

Можна ще приготувати яблучний пиріг із родзинками.

Як приготувати пиріг з яблуками та кремом

  • Спочатку слід замісити тісто для пирога. Для цього яйце потрібно збити з цукром, додати сметану, розпушувач та ванілін. Усе вимішати.
  • В окрему глибоку миску всипати трохи (1-1,5 склянки) борошна і перетерти його з маслом. Зауважимо, що масло треба попередньо вийняти з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.
  • У крихти з борошна та масла вилити рідку суміш і замісити тісто. Досипати ще борошна. Тісто має стати м’яким, але до рук не повинно липнути.
  • Розділити його на дві частини: більшу (2/3) і меншу (1/3). Покласти на півгодини в холодильник.
  • Тим часом зварити крем. Яйце збити з цукром, додати крохмаль і ванілін, усе ретельно вимішати. Поступово додавати молоко і розмішувати, стежачи, щоб не було грудочок.
  • Суміш поставити на вогонь чи на «водяну баню» і варити помішуючи, поки не загусне.
  • Яблука очистити від серцевини та шкірки, нарізати кубиками.
  • Вийняти з холодильника тісто. Більшу частину розкачати і викласти у глибоку форму так, щоб були бортики. На тісто викласти яблука і залити кремом.
  • З меншої частини тіста розкачати круг, порізати його на смужки і викласти на пиріг у вигляді сітки.
  • Випікати пиріг 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.

    Зверху можна посипати цукровою пудрою.

Радимо також рецепт простого яблучного пирога.

Поділіться рецептом яблучного пирога з заварним кремом зі своїми друзями у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...