Вишневий пиріг у мультиварці

Давайте відверто – хіба є люди, які не люблять ароматний і смачний пиріг із вишнями? Отож-бо й воно, що таких нема! Бо в міру солодкий, соковитий пиріг який пахне літом і дитинством люблять усі!  А коли маєте мультиварку, то процес випічки пришвидшується в рази! Бо ж усе, що маємо зробити ми – підготувати необхідні інгредієнти, перемішати їх у певній послідовності за допомогою міксера. Опісля вилити в чашу мультиварки і викласти зверху соковиті вишеньки. А далі усю роботу зробить вона – наша чудова кухонна помічниця! Особисто я дуже люблю готувати у мультиварці, бо ж страви з неї  завжди дуже смачні та ароматні, а також у цьому кухонному гаджеті вони готуються значно швидше. 

А хочете скуштувати вишневий пиріг, як у бабці? Покроковий спосіб приготування шукайте за посиланням: https://westua.net/vyshnevyj-pyrig-reczept-yak-u-babczi/. Смакуйте хрумким тістом з кислинкою та згадайте дитинство, коли бабуся пригощала вас смаколиками.

Інгредієнти для пирога

  • 200 г борошна

  • 1 ч. л. крохмалю

  • 400 г свіжих або заморожених вишень без кісточок

  • 200 г вершкового масла

  • 4 яйця

  • 180 г цукру

  • щіпка солі

  • 1 ч. ложка ванільного цукру

  • 1 ч. ложка розпушувача

  • цукрова пудра для посипання.

Рекомендуємо також рецепт вишневого бісквіту.

Як приготувати пиріг із вишнями у мультиварці

  • Вишні потрібно розморозити, а коли стече сік, то додати крохмаль і ретельно перемішати так, аби кожна ягідка була посипана крохмалем. Розм’якшене масло, ванільний цукор, сіль та цукор слід ретельно збити міксером до однорідної маси.
  • Під час збивання маси, не припиняючи процесу, потрібно по одному додати яйця. Після того, які усі будуть додані, збивати ще три-чотири хвилини.
  • Опісля всипати попередньо просіяне борошно в яке потрібно додати розпушувач. І збити все до однорідної маси.
  • Готове тісто слід перелити в чашу мультиварки, яку попередньо необхідно змастити розм’якшеним вершковим маслом. Зверху на тісто акуратно рівномірно по всій поверхні  викладаємо вишні. Коли це зроблено, необхідно обрати режим “випічка” і встановити час – 60 хвилин. Коли мультиварка подасть звук, який свідчитиме про завершення роботи,  кришку слід відкрити і залишити так до повного остигання випічки.
  • Тоді слід акуратно дістати пиріг за допомогою контейнера для пароварки. Щедро посипати цукровою пудрою і порізати на порційні шматочки. Вишневий пиріг особливо смакує з молоком, ароматним чаєм або приготовленою із щойно змелених кавових зернят кавою!
  • Після звукового сигналу про готовність остудити пиріг, не виймаючи з мультикаструлі. Коли охолоне, дістати пляцок з допомогою контейнера для пароварки, присипати цукровою пудрою, порізати на порційні шматочки. Мультикаструлю змастити маслом і вилити в неї тісто. Зверху викласти вишні.

Радимо також приготувати кексики з вишнями на кефірі.

Вишневий пиріг у мультиварці

До речі, якщо ви приготували пиріг з вишнями за нашим рецептом або ж любите готувати різноманітні смаколики в мультиварці, то будемо раді вашим коментарям! Напишіть про ваші враження від вишневого пирога, а також поділіться рецептами страв, які готуєте у мультиварці!

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора