Салат із квасолі на зиму

Урожай квасолі зібрано, ціни на неї невисокі, тож саме час подбати про запас на зиму. До прикладу, закрутити салат, рецепт якого вам пропонуємо. Він смачний і ситний. Спробуйте – не пошкодуєте!

Інгредієнти для салату з квасолі

  • 4 кг помідорів

  • по 1 кг перцю, моркви, цибулі

  • по 500 г квасолі та олії

  • 4 ч. ложки цукру

  • 8 ст. ложок оцту, спеції

Радимо також приготувати квасолю тушковану з помідорами та болгарським перцем.

Як приготувати салат із квасолі на зиму

  • Свіжу квасолю зварити без солі, якщо ж використовується сушена квасоля, то її попередньо замочити в холодній воді протягом 5-6 год.
  • Воду злити, залити квасолю свіжою водою і варити її до напівготовності.
  • Нарізати кільцями перець і цибулю, кружечками помідори, моркву натерти.
  • Змішати овочі з квасолею, посолити і додати 4 ч. ложки цукру, потім залишити цю суміш в холодному місці на 6 год.
  • Потрібно злити сік, що утворився. Овочі залити олією, додати перець-горошок, лавровий лист і будь-які прянощі за смаком. Тушкувати 30-40 хв.
  • В кінці додати 8 ст. ложок оцту. Розкласти в банки і стерилізувати: 0,5 л — 45 хв.

Скуштуйте також тушковану квасолю з овочами нашвидкуруч.

Вам сподобався рецепт салату з квасолі на зиму? Напишіть про це у коментарях?

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора