Салат із квасолі на зиму
Урожай квасолі зібрано, ціни на неї невисокі, тож саме час подбати про запас на зиму. До прикладу, закрутити салат, рецепт якого вам пропонуємо. Він смачний і ситний. Спробуйте – не пошкодуєте!
Інгредієнти для салату з квасолі
4 кг помідорів
по 1 кг перцю, моркви, цибулі
по 500 г квасолі та олії
4 ч. ложки цукру
8 ст. ложок оцту, спеції
Радимо також приготувати квасолю тушковану з помідорами та болгарським перцем.
Як приготувати салат із квасолі на зиму
- Свіжу квасолю зварити без солі, якщо ж використовується сушена квасоля, то її попередньо замочити в холодній воді протягом 5-6 год.
- Воду злити, залити квасолю свіжою водою і варити її до напівготовності.
- Нарізати кільцями перець і цибулю, кружечками помідори, моркву натерти.
- Змішати овочі з квасолею, посолити і додати 4 ч. ложки цукру, потім залишити цю суміш в холодному місці на 6 год.
- Потрібно злити сік, що утворився. Овочі залити олією, додати перець-горошок, лавровий лист і будь-які прянощі за смаком. Тушкувати 30-40 хв.
- В кінці додати 8 ст. ложок оцту. Розкласти в банки і стерилізувати: 0,5 л — 45 хв.
Скуштуйте також тушковану квасолю з овочами нашвидкуруч.
Вам сподобався рецепт салату з квасолі на зиму? Напишіть про це у коментарях?