18.10.2015

Салат із квасолі на зиму

Урожай квасолі зібрано, ціни на неї невисокі, тож саме час подбати про запас на зиму. До прикладу, закрутити салат, рецепт якого вам пропонуємо. Він смачний і ситний. Спробуйте – не пошкодуєте!

Інгредієнти для салату з квасолі

  • 4 кг помідорів

  • по 1 кг перцю, моркви, цибулі

  • по 500 г квасолі та олії

  • 4 ч. ложки цукру

  • 8 ст. ложок оцту, спеції

Радимо також приготувати квасолю тушковану з помідорами та болгарським перцем.

Як приготувати салат із квасолі на зиму

  • Свіжу квасолю зварити без солі, якщо ж використовується сушена квасоля, то її попередньо замочити в холодній воді протягом 5-6 год.
  • Воду злити, залити квасолю свіжою водою і варити її до напівготовності.
  • Нарізати кільцями перець і цибулю, кружечками помідори, моркву натерти.
  • Змішати овочі з квасолею, посолити і додати 4 ч. ложки цукру, потім залишити цю суміш в холодному місці на 6 год.
  • Потрібно злити сік, що утворився. Овочі залити олією, додати перець-горошок, лавровий лист і будь-які прянощі за смаком. Тушкувати 30-40 хв.
  • В кінці додати 8 ст. ложок оцту. Розкласти в банки і стерилізувати: 0,5 л — 45 хв.

Скуштуйте також тушковану квасолю з овочами нашвидкуруч.

Вам сподобався рецепт салату з квасолі на зиму? Напишіть про це у коментарях?

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.