12.10.2015

Торт «Трухлявий пеньок» зі сметанним кремом

Дуже простий і трохи незвичайний тортик. Незвичайності йому додає один зі складників – варення, завдяки якому коржі у розрізі мають особливий вигляд. Попри не дуже естетичну назву, торт виходить апетитний, ніжний, ароматний. До того ж вдається навіть у зовсім недосвідчених господинь.

Інгредієнти для торта

  • Тісто:
  • 2 яйця

  • 1 склянка цукру

  • 1 склянка кефіру

  • 1 склянка смородинового або вишневого варення

  • 2 чайні ложки соди, погашені оцтом

  • 2 склянки борошна

  • 0,5 склянки грецьких горіхів

  • Крем:
  • 2 склянки сметани

  • 5 столових ложок цукру

Можна також спекти медовий торт на сковороді.

Як приготувати торт «Трухлявий пеньок»

  • Яйця збиваємо з цукром, додаємо кефір, погашену оцтом соду, варення. Знову збиваємо.
  • Наприкінці всипати борошно і горіхи. Вимішати ложкою. Збивати не потрібно.
  • З цього тіста потрібно випекти 1 або 2 коржі. Якщо ви спечете 1 корж, його потім треба розрізати на 2.
  • Пекти у форсі, змащеній маслом і посипаній борошном, при температурі 200 градусів.
  • Для приготування крему сметану потрібно збити з цукром. Перешарувати коржі. Торт прикрасити на власний смак.

Радимо ще рецепт шоколадно-сметанного торта.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.