Торт «Медове поліно»

Рецепт торта «Медове поліно» – перевірений роками, а подача нова. Спробуйте приготувати таким чином медівник. Він буде схожий на тірамісу.

Інгредієнти для торта

Спробуйте ще приготувати також медівник з чорносливом.

Як приготувати торт «Медове поліно»

  • Яйця розтерти з цукром, додати рідкий мед, після чого влити гашену соком лимона соду. Розмішати і поступово ввести борошно.
  • Вимісити м’яке еластичне тісто і розділити на 3 частини. Кожну розкотити у прямокутник товщиною близько 5–7 мм. Тісто краще розкочувати на припудреному борошном пекарському папері – так його легше перенести на деко.
  • Пекти у прогрітій до 220 градусів духовці 5–6 хв. Тісто швидко пропікається і зарум’янюється.
  • Теплий корж розрізати по довжині на смужки шириною близько 1–2 см. Приготувати крем: міксером збити сир з цукровою пудрою, поступово ввести сметану. Можна зробити рідший крем і додати у нього розчинений желатин.
  • Зібрати торт: прямокутну вузьку форму (металеву для випікання хлібини або пластмасову для рулетів) застелити харчовою плівкою, рівномірно розподіливши її по всій поверхні форми.
  • На дно викласти шар крему товщиною близько 1 см, зверху викласти смужки і знову змастити кремом шаром близько 1 см. Чергувати смужки медового коржа з кремом, закінчуючи тістом.
  • Загорнути краї плівки, зверху поставити невеликий гніт і поставити в холодильник на 8–10 год. Готовий торт перекласти на тарілку, акуратно зняти плівку і прикрасити.

Скуштуйте також медовий торт на сковороді.

Якщо рецепт торта «Медове поліно» вам сподобався, поділіться ним у соцмережах, а враження про його смак опишіть в коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора