Торт «Медове поліно»
Рецепт торта «Медове поліно» – перевірений роками, а подача нова. Спробуйте приготувати таким чином медівник. Він буде схожий на тірамісу.
Інгредієнти для торта
- Тісто:
90 г рідкого меду
150 г борошна
3 яйця
0,5 ч. ложки соди.
- Для крему:
150 г нежирної сметани
500 г пастоподібного м’якого сиру (або сиркової маси)
0,5 скл. цукрової пудри.
Спробуйте ще приготувати також медівник з чорносливом.
Як приготувати торт «Медове поліно»
- Яйця розтерти з цукром, додати рідкий мед, після чого влити гашену соком лимона соду. Розмішати і поступово ввести борошно.
- Вимісити м’яке еластичне тісто і розділити на 3 частини. Кожну розкотити у прямокутник товщиною близько 5–7 мм. Тісто краще розкочувати на припудреному борошном пекарському папері – так його легше перенести на деко.
- Пекти у прогрітій до 220 градусів духовці 5–6 хв. Тісто швидко пропікається і зарум’янюється.
- Теплий корж розрізати по довжині на смужки шириною близько 1–2 см. Приготувати крем: міксером збити сир з цукровою пудрою, поступово ввести сметану. Можна зробити рідший крем і додати у нього розчинений желатин.
- Зібрати торт: прямокутну вузьку форму (металеву для випікання хлібини або пластмасову для рулетів) застелити харчовою плівкою, рівномірно розподіливши її по всій поверхні форми.
- На дно викласти шар крему товщиною близько 1 см, зверху викласти смужки і знову змастити кремом шаром близько 1 см. Чергувати смужки медового коржа з кремом, закінчуючи тістом.
- Загорнути краї плівки, зверху поставити невеликий гніт і поставити в холодильник на 8–10 год. Готовий торт перекласти на тарілку, акуратно зняти плівку і прикрасити.
Скуштуйте також медовий торт на сковороді.
Якщо рецепт торта «Медове поліно» вам сподобався, поділіться ним у соцмережах, а враження про його смак опишіть в коментарях.