Шоколадний медовик з чорносливом
Швидкий тортик для зайнятої господині. Вдається завжди, навіть з першого разу. Приготуйте його за цим рецептом, і він неодмінно стане вашим солодким фаворитом.
Інгредієнти для шоколадного медовика
5 яєць
5 ст. ложок меду
300–350 г борошна
270 г цукру
30 г какао
1 ч. ложка розпушувача
дрібка солі
- Для крему:
600 г сметани
200 г цукру
150 г чорносливу
Приготуйте також торт медово-шоколадний.
Як приготувати шоколадний медовик
- Борошно просіяти в миску з какао, розпушувачем і дрібкою солі.
- Яйця збити з цукром до отримання пишної світлої маси. Додати мед. Продовжуючи збивати, додати борошно і змішати до однорідності. Тісто має вийти як на млинці.
- Форму змастити вершковим маслом, викласти тісто. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40–50 хв. Остиглий бісквіт розрізати на 3–4 коржі (можна і більше).
- Для крему сметану збити з цукром. Промазати коржі кремом, розкладаючи на кожному порізаний чорнослив.
Скуштуйте також маково-шоколадний пиріг.