«Стіжки» із м’яса з начинкою
Дуже ситна, смачна і самодостатня страва, від якої ви будете у захопленні. Можете приготувати її на вечерю, а можна й для гостей – вона того варта. Усі інгредієнти, що вказані у рецепті, доступні – кожна господиня тримає їх постійно у своєму холодильнику .
Інгредієнти для м’ясних «стіжків»
500 грамів м’ясного фаршу
150 грамів білого хліба
3 цибулини (1 у фарш, 2 – в начинку)
4 картоплини
5 яєць
200 грамів твердого сиру
майонез
сіль
чорний мелений перець
Можете також спробувати рецепт м’ясних ватрушок з сиром.
Як приготувати «стіжки» з начинкою
- Спочатку готуємо основу – фарш. Для цього змішуємо фарш з розмоченим хлібом, тертою дрібно цибулиною, сіллю та чорним перцем. Вибити його, як на котлети.
- Інші 2 цибулини порізати дрібно і підсмажити на олії.
- Картоплю натерти на грубу тертку і посолити.
- Яйця зварити круто, почистити і дрібно порізати. Перемішати зі столовою ложкою майонезу.
- Деко змастити олією і викласти на нього млинці із фаршу: діаметром приблизно 10 сантиметрів, товщиною 1 сантиметр.
- На м’ясо покласти підсмажену цибулю. Далі – шар яєць з майонезом, поверх яких терту картоплю. Саме картоплю класти не пласким шаром, а зробити з неї «стіжки».
- Поверх картоплі розкласти потертий на грубу тертку твердий сир.
- Верх «стіжків» змастити майонезом.
- Запікати у духовці, розігрітій до 180 градусів, упродовж півгодини.
Дізнайтеся ще, як приготувати котлети в картопляних гніздах.
Прокоментуйте, будь ласка, рецепт м’ясних стіжків з начинкою.