31.08.2015

Сирні «троянди» у сметанному кремі

Ця неймовірно смачна домашня випічка з сиром не залишить нікого байдужим. «Троянди» виходять дуже м’які, ароматні – просто тануть у роті.

Інгредієнти для випічки

  • Тісто:
  • 100 мілілітрів молока

  • 350-400 грамів борошна

  • 4 грами сухих дріжджів

  • 80 грамів цукру

  • 50 грамів вершкового масла

  • 70 грамів сметани

  • Начинка:
  • 0,5 кілограма кисломолочного сиру

  • 1 яйце

  • 150 грамів цукру

  • кориця на смак

  • Крем:
  • 200 грамів сметани

  • 2 столові ложки цукру

Спробуйте ще рецепт печива «Троянди» з горіхами.

Як приготувати сирні «троянди»

  • Спочатку готуємо опару. Для цього у теплому молоці потрібно розвести дріжджі, трішки цукру, 2 столові ложки борошна. Усе ретельно розмішати і поставити у тепле місце на 40 хвилин.
  • Маргарин перетерти з рештою борошна та цукру на крихти. Влийте у крихти опару, сметану і замісіть тісто середньої густоти. Залиште його, щоб підійшло, на годину.
  • Приготуйте начинку. Для цього сир розітріть з яйцем, крицею та цукром. Якщо сир надто мокрий, додайте ложку борошна.
  • Розкачайте тісто прямокутником товщиною півсантиметра, намастіть на нього рівномірно сирну масу. Згорніть рулетом.
  • Поріжте рулет шматочками товщиною не менше 0,5 сантиметра.
  • Викласти «троянди» на деко, застелене пергаментним папером. Нехай трохи підійдуть – десь хвилин 40.
  • Тепер можна поставити у духовку. Випікати при температурі 180-200 градусів, поки зарум’яняться.
  • Поки «троянди» печуться, приготуйте крем. Сметану потрібно збити з цукром.
  • Щойно вийнявши випічку з духовки, щедро змастіть її кремом. Накрийте зверху (наприклад, іншим деком такої ж форми, перевернувши його догори дном).
  • Відкривати – коли повністю охолоне.

Радимо також приготувати сочники з сиром.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.