Сирні «троянди» у сметанному кремі

Ця неймовірно смачна домашня випічка з сиром не залишить нікого байдужим. «Троянди» виходять дуже м’які, ароматні – просто тануть у роті.
Інгредієнти для випічки
- Тісто:
100 мілілітрів молока
350-400 грамів борошна
4 грами сухих дріжджів
80 грамів цукру
50 грамів вершкового масла
70 грамів сметани
- Начинка:
0,5 кілограма кисломолочного сиру
1 яйце
150 грамів цукру
кориця на смак
- Крем:
200 грамів сметани
2 столові ложки цукру
Спробуйте ще рецепт печива «Троянди» з горіхами.
Як приготувати сирні «троянди»
- Спочатку готуємо опару. Для цього у теплому молоці потрібно розвести дріжджі, трішки цукру, 2 столові ложки борошна. Усе ретельно розмішати і поставити у тепле місце на 40 хвилин.
- Маргарин перетерти з рештою борошна та цукру на крихти. Влийте у крихти опару, сметану і замісіть тісто середньої густоти. Залиште його, щоб підійшло, на годину.
- Приготуйте начинку. Для цього сир розітріть з яйцем, крицею та цукром. Якщо сир надто мокрий, додайте ложку борошна.
- Розкачайте тісто прямокутником товщиною півсантиметра, намастіть на нього рівномірно сирну масу. Згорніть рулетом.
- Поріжте рулет шматочками товщиною не менше 0,5 сантиметра.
- Викласти «троянди» на деко, застелене пергаментним папером. Нехай трохи підійдуть – десь хвилин 40.
- Тепер можна поставити у духовку. Випікати при температурі 180-200 градусів, поки зарум’яняться.
- Поки «троянди» печуться, приготуйте крем. Сметану потрібно збити з цукром.
- Щойно вийнявши випічку з духовки, щедро змастіть її кремом. Накрийте зверху (наприклад, іншим деком такої ж форми, перевернувши його догори дном).
- Відкривати – коли повністю охолоне.
Радимо також приготувати сочники з сиром.