Шурпа (вірменська кухня)

Вірменські коньяки високо цінували не лише в Радянському Союзі, а й у всьому світі. Його прихильниками були Вінстон Черчилль, Агата Крісті, Френк Сінатра. Та якби вони скуштували вірменську шурпу, про коньяк і не згадували б. Це щось!

Інгредієнти для шурпи

  • 2 кг яловичини або баранини

  • 1 кг картоплі

  • 300 г помідорів

  • перець болгарський, морква, цибуля

  • сухий базилік, чорний перець, сіль

Спробуйте також приготувати справжній узбецький плов.

Як приготувати шурпу по-вірменськи

  • Покласти у каструлю або в казанок нарізане шматочками м’ясо, картоплю, на картоплю викласти цибулю і помідори, перець болгарський.
  • У такій послідовності зробити кілька шарів.
  • Це все залити водою, щоб ледь покривала продукти.
  • Готувати 1 год на маленькому вогні.
  • Уже коли страва буде в тарілці, до смаку додати приправи, сіль і перець, зелень.

Рекомендуємо переглянути рецепт вірменських помідорів.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора